01.07.19
Korfbal

Catalunya, novena al mundial sub-17 de korfbal

Quatre derrotes consecutives a Eindhoven van condemnar la selecció catalana a assolir la pitjor classificació dels últims anys

La selecció catalana no va poder millorar la classificació dels últims anys en el mundial sub-17 de korfbal i va donar un petit pas enrere, amb la novena posició a Eindhoven. L’equip que entrenen Javier Navarro i Miquel Gil va començar la competició derrotant Hongria amb claredat (13-2) però després va encaixar quatre derrotes consecutives que la van deixar sense opcions, ni tan sols, de defensar la setena plaça de l’any passat. La segona victòria de Catalunya va arribar en l’últim partit, també molt clara, contra Hong Kong (17-2).

Una acció de la selecció catalana sub-17, en l'europeu de korfbal Eindhovenn 2019. Foto: Gertrude de Vries.
Una acció de la selecció catalana sub-17, a Eindhoven. Foto: Gertrude de Vries.

Un gran desafiament físic
La selecció catalana va viatjar cap als Països Baixos divendres al matí, per tal d’afrontar l’exigent calendari amb les màximes garanties. Durant el dissabte va jugar un total de quatre partits, els més importants dels quals arribaven en la segona i la quarta jornada. Les derrotes contra la República Txeca (10-6) i Eslovàquia (12-8) van esvair qualsevol possibilitat d’arribar més amunt, ja que els altres duels programats, contra Bèlgica i la Xina Taipei -diumenge al matí-, eren contra els futurs i futures medallistes de plata i de bronze. Contra els belgues, Catalunya va perdre 16-8 i contra els taiwanesos, 4-9. 

Javier Navarro, seleccionador català sub-17 en l'europeu de korfbal Eindhovenn 2019. Foto: Gertrude de Vries.
Javier Navarro, seleccionador català. Foto: Gertrude de Vries.

Els últims esforços
Abans d’afrontar l’últim partit, Catalunya en va jugar un altre contra l’equip local RTC South, que formava part de la competició però fora de qualsevol classificació oficial. Els neerlandesos, que van guanyar tots els partits menys el disputat contra la selecció del seu país, es van imposar 7-14. Per tant, es pot dir que els de Navarro i Gil es van enfrontar a tres dels quatre millors equips. En el duel definitiu, el combinat català gairebé no va tenir oposició.

En aquest enllaç hi podeu consultar tots els resultats i classificacions.