28.06.19
BikeTrial

La selecció catalana, amb tres pilots a l’europeu de BikeTrial

La competició, que tindrà lloc d’aquest diumenge, els atorgarà una experiència fonamental per afrontar el mundial, del 12 al 17 d’agost

La selecció catalana de BikeTrial participarà amb tres pilots en l’europeu de Brumano (Llombardia), a tocar de Bèrgam, que tindrà lloc aquest diumenge. La delegació, encapçalada per Jaume Mallén, secretari de la Unió Catalana de BikeTrial, és més àmplia que la de l’any passat a Brezová (República Txeca), quan Joel Llorens va ser l’únic representant, o la del Campionat d’Europa indoor de Brno del 2017, al mateix país, amb dos participants. La competició, al marge de decidir els campions continentals, implicarà una experiència fonamental per afrontar el mundial de Kramolín (República Txeca), del 12 al 17 d’agost, on és previst que Catalunya hi presenti entre 20 i 30 seleccionats.

La llista catalana
Júlia Mallén serà la representant en la competició femenina. Aquest europeu implicarà una gran novetat per a la pilot de Cerdanyola del Vallès, ja que fins als 12 anys ha competit conjuntament amb nens i ara, amb 13, ja ingressa en la categoria absoluta. En l’últim precedent internacional, al mundial de Bolotana (Sardenya), va ser la 15a en Benjamin. Precisament aquesta categoria serà la del debut internacional de l’igualadí Eloi Calvet, que arriba a Itàlia amb bones expectatives. La representació en l’europeu la completa Conrad Navarro (Júnior), que competirà amb clares aspiracions d’aconseguir una classificació de mèrit, malgrat el canvi de categoria. La seva vuitena posició en Minime a Brno 2017 va ser molt enganyosa. En l’últim mundial, va ser cinquè.

Els horaris
Júlia Mallén i Eloi Calvet competiran a partir de dos quarts de nou del matí, mentre que Conrad Navarro ho farà a partir de les dues del migdia. Els primers hauran de completar dues voltes de 7 zones, mentre que el darrer haurà d’afrontar una zona més. El lliurament de trofeus serà a dos quarts de nou de la nit. Consulta en aquest enllaç tot el programa de l’europeu.