27.06.19
Korfbal

Catalunya explora la seva progressió al mundial sub-17 de korfbal

Per repetir la quarta posició del 2016, hauria de superar Bèlgica o la Xina Taipei durant la primera fase, de cinc partits en poc més d’un dia

La selecció catalana afronta aquest cap de setmana el mundial sub-17 de korfbal a Eindhoven (Països Baixos). Una competició on el sostre de Catalunya és la quarta posició del 2016 i que l’any passat va implicar una lleugera millora respecte al 2017: es va passar de la 8a plaça, amb una sola victòria, a la 7a amb 3. Amb set components de la plantilla que va afrontar l’última edició entre els 16 escollits, l’objectiu ha de ser mantenir aquesta progressió i, si pot ser, intentar repetir la presència en unes semifinals. Una fita que el seleccionador, Javier Navarro, ja ha avançat a korfbal.cat que no serà gens fàcil: “Si volem aspirar a classificar-nos per a les semifinals, cal que quedem primers o segons de grup i, per tant, haurem de guanyar com a mínim a la Xina Taipei o a Bèlgica”. És a dir, dues de les principals potències d’aquest esport.

El Catalunya-Portugal del mundial de korfbal sub-17 de l'any 2017.
El Catalunya-Portugal del mundial de korfbal sub-17 de fa dos anys.

Molta càrrega de partits
La primera fase consta de cinc partits, quatre dels quals es jugaran dissabte: 9.50 h, contra Hongria; 13.10 h, contra la República Txeca; 14.50 h, contra Bèlgica; i 18.10 h, contra Eslovàquia. Diumenge, a les 10.10 h, arribarà un duel contra la Xina Taipei que pot ser decisiu. Tanmateix, l’esforç no s’acabarà aquí. Entre les 11.15 h i les 13.45 h es jugaran els partits d’encreuament, incloses les semifinals, mentre que entre 13.55 h i les 17.30 h es jugaran totes les finals. Es tracta, per tant, d’un esforç físic notable, concentrat en dos dies, que requereix molt d’encert en les rotacions per part dels tècnics, Javier Navarro i Miquel Gil.

La selecció sub-17 del 2018, amb set integrants que repeteixen aquest any

16 efectius ben preparats
L’expedició catalana ja viatjarà aquest divendres a Eindhoven per acabar de preparar els últims detalls abans de l’inici de la competició. L’equip ha portat a terme un total de vuit entrenaments de preparació, on ha treballat el sistema de joc proposat per mirar que els integrants de l’equip intentin jugar d’una manera similar.La llista de convocats i convocades és la següent: Aina  Mas Tena, Aina Trigueros Giménez, Ona Pitarch Raventós, Laura Tobaruela Ruiz, Aitana Segura Aparicio, Aina Artés Pupim, Isabel Anaya Sánchez, Aida Gutiérrez Casquero, Yassine Amine, Temi Combis Julià, Victor Puertas Rojas, Joan Hernández Tey, Marc Sedó Peirotén, Adrià Margaix i Delgado, Jordi Vert Martínez i Iván Pozo Garcia.