26.06.19
Beach Tennis

Catalunya defensa títol mundial de beach tennis a Castelldefels

L’ABTCat presentarà dos equips diferents per enfrontar-se a la quinzena de països que participaran en la competició, que tindrà lloc del 27 al 30 de juny 

L’Associació Beach Tennis de Catalunya (ABTCat) opta a retenir el títol mundial de beach tennis que va conquerir fa un any a Castelldefels, que repeteix com a seu (al quiosc Ananda). Per aconseguir-ho, presentarà dos equips diferents que s’enfrontaran a la quinzena de països que prendran part en la 19a edició de la competició de la IFBT, que s’allargarà des del dijous, 27 de juny, fins al diumenge, dia 30

Catalunya i Itàlia, favorites
Serà la sisena vegada consecutiva que el territori català acull l’esdeveniment, històricament dominat pels italians (15 triomfs) però que també ha reservat tres èxits col·lectius al combinat local (2012, 2014 i 2018). Els participants, al marge de Catalunya, seran el Brasil, Letònia, Alemanya, Lituània, Polònia, Itàlia, Sardenya, Bèlgica, Hongria, els Estats Units, Canadà, Veneçuela, el Regne Unit, Romania i la gran novetat, Euskadi

Una acció de l’equip de Catalunya en l’últim mundial a Castelldefels.

Dos equips catalans
Per poder donar resposta al gran nombre de països participants, el director del torneig i seleccionador català, Marcial Prieto, ha convocat dos equips diferents. El primer estarà format per Mireia Rebull, Clara Grifoll i Tània González; i Pol Filella, Santi Puente i Gerard Torres; mentre que el segon el compondran Marta Serrano, Maca Robledo i Adriana Pascu; i Àlex Moya, Ivan Conde i Albert Becerra

Quatre eliminatòries
La primera eliminatòria de la competició per països serà el divendres a partir de les quatre de la tarda. Abans, ja hauran començat els tornejos individuals i la majoria dels de dobles, començant pel de majors de 40 anys que monopolitzen la sessió de dijous. La segona eliminatòria per equips serà el dissabte a les nou del matí i, les semifinals, el mateix dia, però a la tarda (18 h). Les finals, que seran les que repartiran les medalles, estan reservades al diumenge a partir de les cinc de la tarda. Podeu consultar el programa complet de la competició a través d’aquest enllaç.

Més medalles en joc
Al marge de la competició per països, el sorteig de la qual es portarà a terme just abans de l’inici del torneig, també es repartiran medalles en les categories individual masculina i femenina (Open i Amateur), i de dobles per a 315 parelles, entre homes, dones i mixtes, repartits també entre amateurs i Open i les diferents categories d’edat. La gran novetat és que els eliminats en el quadre final amateur passaran a jugar a una nova categoria amateur B, cosa que permetrà que totes les parelles juguin un mínim de quatre partits. L’organització ha previst una grada coberta a la pista central de 250 places, 14 carpes, 2 pistes centrals i 18 pistes auxiliars, serveis de primers auxilis i fisioteràpia.