19.06.19
Bowling

Participació de rècord en el Campionat d’Europa Sènior de Bowling 2019

La selecció catalana viatjarà divendres a Bolonya amb deu representants, dos més que el 2017 a Dublín i sis més que l’any passat a Viena

Com cada any des del 2008, la selecció catalana disputarà el Campionat d’Europa Sènior de Bowling, la 28a edició del qual tindrà lloc a Bolonya (Itàlia) del 22 al 29 de juny. L’expedició de la Federació Catalana de Bitlles i Bowling (FCBB) estarà composta per deu esportistes, tot superant qualsevol registre anterior. L’any 2017, a Dublín, hi va haver vuit catalans i la temporada passada, a Viena, només quatre. A més, s’ha recuperat la participació femenina, tot i que encara amb una sola representant. Els seleccionats són els següents: Álvaro-José Cardona, Carlos Martí, Fernando Gómez, Jaume Ramisa, Jordi Tubella, Josep Pi, Miquel Àngel Roig, Pere Tusquellas i els campions de Catalunya Benet Boira i Isabel Monfort.

Desfilada de la selecció catalana de Bowling per la inauguració del Campionat d'Europa Sènior a Viena.
La inauguració del Campionat d’Europa Sènior 2018 a Viena.

Un nivell molt alt
La selecció catalana viatjarà aquest divendres per facilitar l’adaptació a les instal·lacions i poder portar a terme entrenaments previs. La inauguració tindrà lloc el dissabte a les sis de la tarda. Una vegada més, la competència serà de molt nivell, tenint present que hi haurà 28 federacions europees que suposen un volum d’entre 800 i 1.000  jugadors de 50 o més anys. Tanmateix, Catalunya aspira a completar una bona actuació, amb el principal precedent d’èxit ben present. El 2017, a Dublín, Álvaro-José Cardona va assolir la 5a plaça en la prova individual, en el que va significar el millor resultat d’un representant de la FCBB en tota la història.

La selecció catalana de Bowling al Campionat d'Europa Sènior de Viena.
Els components de la  selecció catalana en l’edició de l’any passat.

Una competició llarga
L’europeu sènior s’allarga tants dies perquè consta de 3 proves diferents: individual, parelles i trios; i, a més, de 3 categories en funció de l’edat: l’A (de 50 a 57 anys), la B (de 58 a 64 anys) i la C (de 65 anys en endavant). L’any passat, a Viena, va destacar especialment Fernando Gómez, que es va classificar en la 22a posició de la categoria C, va ser el 57è de la general global i, també, el 19è per parelles, juntament amb Álvaro-José Cardona.