17.06.19
Curses per muntanya

Primer podi del 2019 de la selecció catalana de curses per muntanya

Gisela Carrion és tercera en la Livigno Skymarathon, mentre que Ester Casajuana (8a) i Eduard Hernández (6è) també aconsegueixen classificar-se entre els deu primers

La Livigno Skymarathon, als Alps Italians, era la sisena prova de la Copa del Món ISF d’aquesta temporada i la tercera amb presència de la selecció catalana de curses per muntanya, després de les cites del Japó i França. El seleccionador de l’equip de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), Fernando Rosa, juntament amb el tècnic Andrés Arroyo, van encapçalar una delegació de sis corredors, que va quallar una actuació excel·lent. Eren Gisela Carrion (AE Matxacuca), Ester Casajuana (CE Alliberadrenalina), Jonatan Cuesta (CEM La Cameta Coixa), Gerard Españó (AE Mountain Runners del Berguedà), Pere Rullan (La Molina Club d’Esports) i Eduard Hernández (AE Matxacuca). Tots ells van acabar entre els vint primers i Carrion va aconseguir, amb la tercera plaça, el primer podi del 2019.

Gisela Carrion, tercera en la Livigno Skymarathon 2019 amb la selecció catalana. Foto: Skyrunning / FEEC.
Gisela Carrion, tercera en la Livigno Skymarathon. Foto: Skyrunning / FEEC.

Magnífica adaptació
La cursa, dissenyada pel corredor Marco de Gasperi, constava de 31 quilòmetres i 2.300 metres de desnivell positiu, arran de recents modificacions producte de les grans nevades a la zona. Tanmateix, la prova va seguir caracteritzant-se per la seva destacable dificultat tècnica, amb trams amb cordes, crestes i descensos pronunciats. Gisela Carrion, de només 25 anys, s’hi va adaptar molt bé fins al punt de mantenir una dura pugna amb la igualadina Sheila Avilés (CEM La Cameta Coixa), finalment guanyadora. El segon lloc va ser per a la italiana Elisa Desco, mentre que Ester Casajuana va ser vuitena.

Eduard Hernández, amb la selecció catalana de curses per muntanya en la Livigno Skymarathon. Foto: Skyrunning / Albert Jorquera / FEEC.
Eduard Hernández, a Livigno. Foto: Skyrunning / Albert Jorquera / FEEC.

Hernández, també Top-10
Pel que fa a la competició masculina, Eduard Hernández va aconseguir el tercer Top-10 de la selecció catalana amb una sisena plaça de gran mèrit pel nivell dels oponents. La resta de companys d’equip també es van classificar entre els vint primers: Jonatan Cuesta va ocupar l’onzena posició; Pere Rullan, que tornava a la selecció després del tercer lloc a l’Olla de Núria, la quinzena; i Gerard Españó, la dinovena. El triomf va correspondre al japonès Ruy Ueda, per davant de l’italià Daniel Antolioni i del català Oriol Cardona (Ski Club Camprodon), que amb la tercera plaça va ratificar l’excel·lent estat de forma demostrat a Núria la setmana anterior. La pròxima cita de la selecció catalana de curses per muntanya a la Copa del Món serà el 14 de juliol en la Buff Epic Trail, a Barruera (Vall de Boí).

Foto de portada: Fernando Rosa / FEEC.