13.06.19
Futbol 7

Quarta posició al Ciutat de Barcelona de futbol 7

La selecció de la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals va retrobar-se amb la victòria dos anys després i hauria pogut acabar més amunt en cas d’haver tingut més efectivitat de cara a porteria.

La 14a edició del Trofeu Internacional de Futbol 7-Ciutat de Barcelona va tornar a aplegar al camp del CEM Clot de la Mel algunes de les millors seleccions a escala internacional. L’equip de la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals (FECPC) va tancar la competició amb bon sabor de boca i, de la mateixa manera que el 2017, va aconseguir guanyar un partit, tot eludint l’última posició de l’any passat. De fet, hauria pogut acabar entre els tres primers si hagués tingut una mica més de sort contra Irlanda del Nord i contra Itàlia, que es van imposar, només, per una qüestió d’efectivitat. Enfront d’Escòcia ja va ser una altra història, vista la superioritat del combinat que va acabar aixecant el títol.

La selecció catalana en la 14a edició del Trofeu Internacional de Futbol 7-Ciutat de Barcelona per a paralítics cerebrals.
La selecció catalana, en la 14a edició del Trofeu de Futbol 7-Ciutat de Barcelona.

Frec a frec amb resultat advers
El debut contra Irlanda del Nord va ser molt intens i, malgrat la derrota, va ser molt indicatiu de l’evolució de la selecció catalana durant els últims anys. Pedro Tomás va avançar Catalunya (7′) però els visitants van donar-li la volta al marcador en dues jugades aïllades. Abans del descans, el mateix Tomàs va aconseguir l’empat provisional  i, als cinc minuts de la represa, Aketza Requena va tornar a donar un gol d’avantatge (3-2) després d’una bona jugada personal. Tanmateix, la sort va ser definitivament esquiva, amb un gol de cap, i un potent xut per l’escaire, a només dos minuts per a la conclusió, que es van traduir en el 3-4 final.

Una acció del Catalunya-Itàlia de la 14a edició del Trofeu Internacional de Futbol 7-Ciutat de Barcelona per a paralítics cerebrals.
Una acció del Catalunya-Itàlia disputat al CEM Clot de la Mel de Barcelona.

La falta de gol passa factura
Catalunya va dominar territorialment Itàlia i va ser capaç de crear més ocasions en el segon partit del torneig. Tot i això, els gols mai no van arribar, mentre que els transalpins van treure tot el profit del món a la seva diana matinera. Al final, 0-2 per als visitants. En canvi, l’enfrontament contra Escòcia va ser molt diferent i la selecció catalana amb prou feines va poder passar del mig del camp amb la pilota controlada. El resultat definitiu (0-12) és prou descriptiu, per bé que el seleccionador català, Ramon del Pino, durant bona part del duel ja pensava en l’enfrontament clau per eludir la darrera posició, davant del South West CP United.

La selecció escocesa, campiona de la 14a edició del Trofeu Internacional de Futbol 7-Ciutat de Barcelona per a paralítics cerebrals.
La selecció escocesa, campiona del Ciutat de Barcelona 2019.

Victòria molt merescuda
La quarta plaça s’havia de decidir entre el quart de l’any passat, el South West CP United, i la selecció catalana, que es va acabar imposant (1-0) després de completar un gran partit. Pedro Tomás, tot culminant un ràpid contraatac conduït per Aketza Requena (23′) va aconseguir el solitari gol de la victòria, que no va estar acompanyat per cap altre per la mala sort amb les ocasions generades. La tasca del mig del camp va ser impecable, amb nombroses pilotes recuperades.

Una acció de la selecció catalana contra el South West CP United en la 14a edició del Trofeu Internacional de Futbol 7-Ciutat de Barcelona per a paralítics cerebrals.
Una acció de la selecció catalana contra el South West CP United.

Bon sabor de boca
A la conclusió del torneig, el seleccionador català, Ramon del Pino, va agrair haver acabat “amb bon sabor de boca” per la victòria contra el South West CP United i va destacar la igualtat en els partits contra Irlanda del Nord i Itàlia, que es van escapar “per circumstàncies del joc”. Per ell, Catalunya “cada any està fent passes endavant” en el seu rendiment i augura un futur molt esperançador: “L’equip és molt jove i en 3 o 4 anys tindrà la maduresa per competir a un nivell molt més alt”.

La convocatòria

David Trepat Disport FC
Ismael Grau
Disport FC
David Duran
Disport FC
Pedro Tomás López
Disport FC
Guillem Rivera
Disport FC
Raúl Carrillo
Disport FC
Pol Aguilar
AE Badalonès
Cristian Valentí
AE Badalonès
Mario Sánchez
AE Badalonès
Aketza Requena
FS Castelldefels
David González
Adiam
Rodolfo Berbegall
Adiam