11.06.19
Hoquei sobre patins

Ple de victòries al Torneig Internacional de Wuppertal d’hoquei sobre patins

Els triomfs de Catalunya contra Alemanya (2-6), l’RSC Cronenberg (2-9), l’IGR Remscheid (0-9) i el Noisy-le-Grand (10-2) van posar un colofó de luxe al comiat de Marc Gual, capità de la selecció

La selecció catalana absoluta masculina d’hoquei sobre patins es va proclamar campiona del Torneig Internacional de Wuppertal amb la màxima autoritat possible. Va aconseguir quatre victòries de quatre possibles a Alemanya, amb un balanç de 34 gols a favor i només sis en contra. La competició commemorava el 60è aniversari de l’RSC Cronenberg, club on el reusenc Jordi Molet exerceix de jugador i d’entrenador, i també va ser molt especial per a Marc Gual, que als 37 anys va posar el punt final a la seva carrera esportiva com a capità de Catalunya. El pròxim delegat del Barça Lassa, per aquest motiu, va rebre un merescut homenatge per part del club local i de la Federació Catalana de Patinatge (FCP).

Els jugadors de l'RSC Cronenberg i de la selecció catalana masculina d'hoquei sobre patins durant el torneig de Wuppertal 2019.
Els jugadors de l’RSC Cronenberg i de la selecció catalana masculina.

Un inici decisiu
El combinat dirigit per Jordi Camps i Josep Maria Barberà segurament va afrontar el partit més difícil en el debut. S’enfrontava a Alemanya, que està preparant la participació en l’Intercontinental Championship (Mundial B) dels World Roller Games de Barcelona, al juliol. Tanmateix, Catalunya al descans ja manava amb autoritat (0-3), gràcies als gols d’Àlex Rodríguez, Marc Gual i Joan Salvat. Al final, el resultat va ser de 2-6, després de dues dianes de Xavi Rovira i una més de Joan Cañellas. El segon partit era contra el Cronenberg, que comptava amb quatre components de la selecció alemanya. Els visitants van tornar a posar la directa (2-5 al descans) per acabar guanyant per 2-9, amb gols de Joan Salvat (2), Àlex Rodríguez (2), Uri Vives (2), Xavi Rovira, Pol Galbas i Joan Cañellas.

Més victòries
Encara van ser més contundents els triomfs de la segona jornada, contra l’IGR Remscheid (0-9) i el Noisy-le-Grand francès (10-2). En el tercer partit del torneig, els homes de Jordi Camps i Josep Maria Barberà van sentenciar el subcampió de la lliga i la copa alemanyes amb gols d’Oriol Vives (3), Joan Salvat (2), Àlex Rodríguez (1), Pol Galbas (1), Sergi Aragonès (1) i Marc Gual (1). La cloenda va ser contra el Noisy-le-Grand, substitut de la selecció del seu país, que va oposar força resistència durant la primera part (2-1) però que, en la segona, no va poder mantenir el ritme. Les dianes van ser obra de Pol Galbas (2), Àlex Rodríguez (2), Oriol Vives (2), Marc Gual (2), Sergi Aragonès (1) i Joan Cañellas (1).

Minuts repartits
Els dos porters de la selecció catalana, Gerard Camps (CE Vendrell) i Blai Roca (CP Voltregà Stern Motors), es van anar alternant a la porteria durant els quatre partits. Els altres components de l’equip nacional de Catalunya van ser els següents: Marc Gual (Barça Lassa), Joan Salvat i Àlex Rodríguez (Reus Deportiu Miró), Joan Cañellas (Lleida Llista Blava), Oriol Vives (Igualada Rigat), Sergi Aragonès (Noia Freixenet), Pol Galbas i Xavi Rovira (Recam Làser Caldes). Abans de començar el torneig, els dos seleccionadors catalans i Marc Gual van participar en un clínic amb la base del club local.