11.06.19
Dards

Martín Martí i Tony Gragera, 5ns per parelles al Swiss Open de dards

Martí va ser 17è en la competició individual d’aquesta competició i de l’Helvetia Open, disputat l’endemà

Per setè any consecutiu, el Swiss Open i l’Helvetia Open de dards van comptar amb presència catalana i, una vegada més, l’expedició va obtenir bons resultats. De fet, tots els esportistes de la Federació Catalana de Dards (FCD) que han participat alguna vegada en aquesta doble cita internacional han guanyat, com a mínim, una medalla. De la mateixa manera que el 2018, Martín Martí va ser l’esportista més destacat de la delegació, encara que sense arribar al mateix grau d’èxit que en l’edició anterior. Martí, amb Tony Gragera, va ser 5è per parelles del Swiss Open, abans d’aconseguir la 17a posició individual en les dues competicions del cap de setmana, puntuables per al rànquing mundial.

A un pas de les semifinals
Martín Martí, guanyador de l’FCD Anniversary Open 2017, i Tony Gragera, del CD Olot i esportista amb més experiència a escala internacional, van ser els dos únics components de la delegació catalana. Tots dos van completar una excel·lent actuació en el Swiss Open per parelles, tot classificant-se per al quadrant final de 32 (Last-32), on van superar dues eliminatòries abans de quedar-se a un pas de les semifinals. Van batre els locals Sarah Bartlome i Giusi Varrese (3-0), així com els alemanys Andreas Bienert i Jan Wuellner (3-1). Només els italians Daniele Petri i Francesco Raschini els van poder eliminar als quarts de final i per la mínima (2-3).

Martín Martí, durant la seva participació en el Swiss Open i l'Helvetia Open 2019 de dards.
Martín Martí, durant la seva participació en el Swiss Open i l’Helvetia Open 2019 de dards.

Límit: quadrant final
Martín Martí també va aconseguir accedir al quadrant final individual del Swiss Open i de l’Helvetia Open. Tanmateix, en aquesta ocasió, no va aconseguir passar d’aquesta quarta eliminatòria. Ni dissabte ni diumenge, en gran part per la qualitat dels rivals. Al Swiss Open, el seu botxí va ser el neerlandès Jitse Van de Wal, 13è cap de sèrie (0-2), mentre que a l’Helvetia Open va caure contra el segon favorit, el gal·lès Wayne Warren, contra qui va aconseguir forçar el joc de desempat (3-4). El català ja està classificat per al Winmau Masters Mundial de dards a través del rànquing de la Federació Catalana de Dards, el Destí Winmau 2019.