05.06.19
Hoquei sobre patins

Catalunya, contra França i el bo i millor de l’hoquei sobre patins alemany en el comiat internacional de Marc Gual

L’absoluta masculina participarà dissabte i diumenge en el torneig del 65è aniversari de l’RSC Cronenberg, consistent en una lligueta de cinc equips on els jugadors de més renom s’enfrontaran dues vegades al combinat de Jordi Camps

La selecció catalana masculina absoluta d’hoquei sobre patins afrontarà dissabte i diumenge un dels desafiaments esportius més importants dels últims anys, només comparable als recents amistosos de Nadal contra un combinat mundial i Xile. Catalunya viatjarà divendres cap a Wuppertal per disputar-hi el torneig de commemoració del 65è aniversari de l’RSC Cronenberg, flamant campió de la Copa alemanya, consistent en una lligueta de cinc participants on també hi seran un altre club (l’IGR Remscheid, subcampió de lliga i copa) i una altra selecció (França).

El seleccionador català masculí d'hoquei sobre patins, Jordi Camps. Foto: Svetlana Akimova..
El seleccionador català masculí, Jordi Camps. Foto: Svetlana Akimova.

Preparats pel repte
L’exigència serà màxima. Perquè els catalans hauran de jugar dos partits al dia, perquè els dos clubs alemanys es reforçaran amb alguns jugadors internacionals i, sobretot, perquè els efectius del Cronenberg que també formen part de la selecció alemanya (el porter Fynn Hilbertz, Max Thiel, Aaron Börkei i Lucas Seidler) ja han anunciat que, en tots els casos, seran sobre la pista contra el combinat que dirigeix Jordi Camps, cosa que segurament també succeirà amb els del Remscheid. Tanmateix, el seleccionador nacional de Catalunya està convençut que la convocatòria que s’endú està preparada per fer “un bon paper” i jugar “a l’atac” i de manera vistosa, cosa que “cada vegada costa més de veure” per la dinàmica de l’hoquei actual: “Esperem que tothom s’ho passi bé”, rebla.

Una acció del Catalunya-Xile masculí d'hoquei sobre patins corresponent al Nadal sobre rodes 2018 disputat a Mataró.
Una acció de l’últim Catalunya-Xile masculí d’hoquei sobre patins.

Orgull i compromís
“Per a nosaltres ja és un orgull competir perquè no podem fer-ho habitualment”, afirma Camps, que agraeix l’interès de Jordi Molet, entrenador-jugador del Cronenberg i antic seleccionador alemany, per facilitar la participació de Catalunya: “Jugar competicions com aquesta és un orgull”, ratifica el tècnic, que vol posar èmfasi en el “compromís” dels jugadors escollits: “Aquesta temporada ha estat molt dura. Hi ha hagut lluita fins a l’última jornada i cada vegada costa més que els jugadors puguin venir. També és època d’exàmens i això és una dificultat per als més joves. Però els que hi són estan encantats de representar el nostre país a Alemanya”.

Marc Gual, amb la samarreta de la selecció mundial, contra Catalunya el Nadal del 2017. Foto: Svetlana Akimova.
Marc Gual, amb la selecció mundial, contra Catalunya. Foto: Svetlana Akimova.

L’adeu de Marc Gual
Un dels grans al·licients de la competició és que significarà l’adeu a escala internacional del fins a aquesta primavera jugador de l’FC Barcelona Lassa Marc Gual. “Era una bona oportunitat que es retirés amb la selecció catalana, a la qual ha vingut moltes vegades”, diu Camps, que no ha convocat cap dels efectius que disputaran amb la selecció espanyola els World Roller Games de Barcelona (del 4 al 14 de juliol de 2019) perquè “no tinguin problemes”, com ara lesions d’última hora. Els escollits, al marge de Gual, són els següents: Blai Roca (CP Voltregà Stern Motor) i Gerard Camps (CE Vendrell) -porters-; Joan Salvat i Àlex Rodriguez (Reus Deportiu Miró), Joan Cañellas (CE Lleida Llista Blava), Oriol Vives (Igualada Rigat HC), Sergi Aragonès (CE Noia Freixenet), i Pol Galbàs i Xavi Rovira (Recam Làser CH Caldes). Aquest últim ha substituït a darrera hora el jugador del Lleida Andreu Tomàs per la seva recent paternitat. El vendrellenc Gerard Camps i el reusenc Joan Salvat són els únics que repeteixen respecte a l’últim precedent contra Xile.

Cartell del Torneig de Wuppertal 2019, amb la selecció catalana d'hoquei sobre patins.
Cartell del Torneig de Wuppertal 2019.

Calendari del torneig

Divendres, 7 de juny
19.00 h Alemanya-IGR Remscheid

Dissabte, 8 de juny
13.30 h RSC Cronenberg-IGR Remscheid
15.00 h Cerimònia d’inauguració
15.30 h Alemanya-Catalunya
17.00 h IGR Remscheid-França
18.30 h RSC Cronenberg-Catalunya
20.00 h Alemanya-França

Diumenge, 9 de juny
11.00 h RSC Cronenberg-França
12.30 h IGR Remscheid-Catalunya
14.00 h RSC Cronenberg-Alemanya
15.30 h Catalunya-França
17.00 h Cerimònia de cloenda