04.06.19
Físic-culturisme

Catalunya és quarta en l’europeu WNBB de Manchester

La selecció catalana de físic-culturisme, amb només vuit atletes, es va quedar fora del podi per països per primera vegada des del campionat continental del 2015

Amb només vuit atletes convocats, l’empresa era massa complicada. Per primera vegada des de l’europeu del 2015, quan va ser cinquena, la selecció catalana de físic-culturisme es va quedar fora d’un podi internacional en el Campionat d’Europa WNBB disputat aquest cap de setmana a Manchester, posant fi a una ratxa de set competicions consecutives guanyant medalla col·lectiva, inclosos els mundials. L’equip nacional de Catalunya, defensor del títol aconseguit fa un any a Cornellà de Llobregat, va ser quart per darrere d’Espanya, Anglaterra i França, que comptaven amb delegacions molt més nombroses. Els espanyols podien puntuar amb 29 participants i els amfitrions, amb 18, cosa que va acabar marcant la diferència respecte a la resta de combinats.

Tres títols europeus
Malgrat tot, l’actuació global de la selecció catalana va tornar a ser molt destacada, amb tres títols continentals, un subcampionat i dues medalles de bronze. Maribel Martín va triomfar per partida doble, ja que es va imposar en la competició per sota dels 52 quilos i fent parella amb Moisès Escabias. Sílvia Pineda es va proclamar campiona d’Europa en la categoria de físic-culturisme femení Sub-25 i, a més, va assolir l’argent per parelles amb Daniel Horna, just per darrere dels guanyadors, i també catalans, Martín i Escabias.

Més medalles
Les dues terceres posicions de la delegació de la Federació Catalana de Físic-culturisme van ser per a Fran Moya, en la categoria màster I per sota dels 75 quilos; i Aitor Humanes, en la divisió sènior de menys de 70 quilos.  La resta de classificacions, que també van contribuir a la general per països i, per tant, a la quarta posició final de Catalunya, van ser les següents: Daniel Horna, 4t en Màster I (-70 kg); David Lamolla, 5è en Màster II (-75 kg); Moisès Escabias, 6è en -70 kg; i Pedro Molina, 9è en Màster I (-75 kg).