03.06.19
Hoquei sobre herba

La selecció catalana masculina d’hoquei sobre herba torna amb victòria (5-3)

Es va imposar a Cuba en un amistós a Terrassa que no es va decidir fins als compassos finals

La selecció catalana masculina absoluta d’hoquei sobre herba es va imposar a Cuba (5-3) en el partit amistós jugat dissabte a les instal·lacions de l’Atlètic Terrassa HC. El duel va estar molt igualat i no es va decidir fins al tram final, quan Catalunya va treure rendiment a la seva superioritat tècnica amb tres gols providencials. A set minuts per a la conclusió, el resultat encara era d’empat (2-2), després que els visitants fessin gala d’una notable condició atlètica que va condicionar el joc dels homes d’Oriol Freixa.

Remuntada d’autoritat
Cuba va sorprendre durant la primera part, tot avançant-se dues vegades en el marcador i arribant al descans amb avantatge (1-2). Oriol Salvador havia anotat el provisional gol de l’empat dels catalans. A la represa, Xavi Gispert va equilibrar el marcador però no va ser fins que el mateix jugador de l’Egara va marcar el 3-2 que els de Freixa van poder posar la directa. Xavi Lleonart, de revés, va establir la sentència (4-2) i Joan Tarrés va arrodonir el resultat (5-3). Les dianes del combinat d’Alain Bardají van ser obra d’Óscar Calderón, Wilfedo Sánchez i Félix Mena.

Foto de família de les seleccions catalana i cubana abans del Catalunya-Cuba d'hoquei sobre herba a l'Atlètic Terrassa.
Foto de família de les seleccions catalana i cubana a l’Atlètic. Foto: FCH.

Un retorn molt esperat
La selecció absoluta masculina de Catalunya no es reunia per competir des de la seva participació al Torneig Internacional de Reis del Reial Club de Polo del 2012. Per aquest motiu, en declaracions a Canal Terrassa, el seleccionador Oriol Freixa no podia ocultar la seva satisfacció per haver pogut tornar a l’acció: “És per celebrar-ho. En dues dècades aquest era el nostre cinquè partit i ens ha fet molta il·lusió”. Sobre la ferma oposició de Cuba durant bona part de l’amistós, la va valorar de la següent manera: “Som un equip de molt nivell però el rival no ens ha deixat lluir gaire perquè té un joc molt agressiu i físic”.

Potencial d’aspirant a tot
La selecció catalana estava formada per Quico Cortès, Marc Calzada, Marc Serrahima, Víctor Guerra, Ignasi Torras, Andreas Rafí, Marc Recasens, Pepe Romeu, Roc Oliva, Vicenç Ruiz, Marc Sallés, Joan Tarrés, Xavi Lleonart, David Alegre, Pau Quemada, Marc Boltó, Xavi Gispert, Albert Beltran i Quim Malgosa. Dels 19 components, 15 són internacionals amb la selecció espanyola, amb la qual cosa aquest equip estaria capacitat per arribar molt lluny en europeus, mundials i Jocs Olímpics. Pel que fa a Cuba, està preparant la seva participació en els Jocs Panamericans d’aquest any a Lima (del 29  de juliol al 10 d’agost), amb l’objectiu de superar la vuitena plaça del 2015.