29.05.19
Físic-culturisme

La selecció catalana de físic-culturisme defensa títol europeu a Manchester

Els vuit atletes convocats tenen el repte d’aconseguir els millors resultats possibles per tal de certificar la vuitena presència consecutiva de Catalunya en un podi internacional per nacions

La selecció catalana de físic-culturisme viatjarà aquest divendres cap a Manchester per disputar-hi l’endemà el Campionat d’Europa de l’especialitat. Aquest esdeveniment, que tindrà lloc al Middleton Arena de la ciutat anglesa, obre la temporada internacional de l’equip nacional de Catalunya, que aspira a defensar el títol continental de fa un any a Cornellà de Llobregat i, a més, a aconseguir la vuitena presència consecutiva en un podi internacional per nacions, després de la medalla d’argent sumada en el mundial de Madrid 2018. La gesta no resultarà gens fàcil, ja que les limitacions econòmiques han impedit desplaçar el nombre d’atletes que la federació hagués desitjat. Tanmateix, l’equip destaca per la seva qualitat i tots els seus components tenen moltes possibilitats d’assolir bons resultats en les seves respectives categories, que són els que després computen per a la classificació general per països.

La selecció_catalana, campiona d'Europa de físic-culturisme 2018 a Cornellà de Llobregat.
La selecció catalana de físic-culturisme, campiona d’Europa 2018 a Cornellà.

Vuit representants
La selecció que competirà al Middleton Arena de Manchester es va definir, com és habitual, durant el Campionat de Catalunya, que va tenir lloc el 4 de maig a Igualada. D’allà, i en funció dels resultats obtinguts, en va sorgir una convocatòria de vuit atletes molt potent, amb clares aspiracions d’arribar molt lluny tant individualment com de manera col·lectiva. En concret, són Maribel Martin en la divisió femenina per sota dels 52 quilos i Sílvia Pineda, en la mateixa divisió, però en la categoria sub-25. Aitor Humanes competirà en la divisió masculina sènior de menys de 75 quilos; Moisès Escabias, en la de menys de 70; i Francesc Xavier Moya, en la de menys de 85. I, pel que fa als atletes més veterans, Pedro Molina sortirà en màster I per sota dels 75 quilos; Daniel Horna, en la mateixa categoria, però en menys de 70 quilos; i David Lamolla competirà en màster II per sota dels 75 quilos.