22.05.19
Esquí de muntanya

Divuit podis de la selecció catalana d’esquí de muntanya a Rússia i l’Iran

L’equip de la FEEC va ser el dominador absolut de la Kamchatka Race, del circuit europeu de la federació internacional, i del Damavand International Festival, de les sèries asiàtiques de  la ISMF

La selecció catalana d’esquí de muntanya va tancar de manera immillorable el seu periple per Rússia i l’Iran, amb un botí global de divuit podis i la sensació de ser l’equip més dominador dels dos esdeveniments. A la Kamchatka Race, prova vàlida per al circuit europeu de la federació internacional d’esquí de muntanya (ISMF), el combinat de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) va acumular tres victòries, tres segones posicions, quatre terceres places i dues quartes. Pel que fa al Damavand International Festival, corresponent a les ISMF Asian Series, el balanç va ser de dues primeres places, dues segones, quatre tercers llocs i un quart.

La selecció catalana d'esquí de muntanya, a Rússia per la Kamchatka Race. Foto: Oriol Montero / Marc Poma / FEEC.
La selecció, a la Kamchatka Race. Foto: Oriol Montero / Marc Poma / FEEC.

Dos podis masculins íntegrament catalans
L’expedició a Kamtxatka (Rússia) estava formada pels seleccionadors Joan Cardona i Xevi Sadurní i Maria Illa (Club Muntanyenc Sant Cugat), Pau Coll (Ski Club Camprodon), Jordi Alís (Club Esquí Cerdanya Skimo Team), Júlia Casanovas (Club Esquí Cerdanya Skimo Team), Joan Reyné (Ski Club Camprodon) i Marc Solà (Ski Club Camprodon) . Després d’uns dies d’aclimatació i d’entrenaments de qualitat, tots sis van disputar la cursa vertical, que es va haver d’ajornar un dia per la presència de ràfegues constants de 150 km/h. Després de completar 3,4 quilòmetres amb 620 metres de desnivell positiu, Pau Coll (28:33) es va imposar per només tres segons a Jordi Alís. Per darrere van arribar Joan Reyné, que va tancar un podi íntegrament català, i Marc Solà, quart. En categoria femenina, Júlia Casanovas (36:13) va ser segona i Maria Illa, tercera.

Pel que fa a la prova individual, d’uns 16 quilòmetres amb 1.500 metres de desnivell acumulat per a ells i 1.350 per a elles, se la va adjudicar Jordi Alís amb un temps d’1h21′. Pau Coll va ser segon i Joan Reyné i Marc Solà van repetir les classificacions de la competició vertical. En noies, Júlia Casanovas aquesta vegada va aconseguir la victòria, després d’haver establert un temps d’1h28′. Maria Illa va acabar tercera vuit minuts després, només superada per la russa Ania Masyshova.

Doblet en la cursa esprint
Pau Coll, Jordi Alís i Júlia Casanovas, en aquest cas acompanyats pel director tècnic esportiu de la FEEC, Antoni Massagué, van ser els catalans que van viatjar fins a Teheran per tancar el periple -i, de fet, la temporada- en el Damavand International Festival, que transcorria al voltant del volcà més alt d’Àsia, el Damavand (5.610 m). En primer lloc, van completar una cursa a peu de 8 quilòmetres, que es va saldar amb les terceres posicions de Jordi Alís i Júlia Casanovas i la quarta de Pau Coll. En la cursa esprint es va registrar un doblet català, gràcies a les victòries de Casanovas i Coll, amb Alís en tercera posició. Finalment, en la cursa vertical, de 2,3 quilòmetres amb un desnivell positiu de 711 metres, Pau Coll i Júlia Casanovas van ocupar la segona posició i Jordi Alís, la tercera. Al final de la concentració, Alís es va incorporar immediatament a la Copa del Món de curses per muntanya, amb una 18a plaça en la Skyrace Des Matheysins.

Foto de portada: Oriol Montero / Marc Poma / FEEC.