20.05.19
Curses per muntanya

Ester Casajuana, setena a l’Skyrace Des Matheysins

És la segona classificació entre els deu primers de la selecció catalana en la Copa del Món de curses per muntanya aquesta temporada

L’Skyrace Des Matheysins, a Saint-Honoré, al departament de l’Isère, a França, va significar la segona participació de la selecció catalana de curses per muntanya en la Copa del Món de la ISF d’aquesta temporada. De la mateixa manera que en la primera, amb el sisè lloc de Gisela Carrion (AE Matxacuca) al Japó, l’equip de la Federació Catalana d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) va assolir una plaça entre els deu primers, en aquest cas d’Ester Casajuana (CE Alliberadrenalina), que va ser setena. La resta de components del combinat eren els següents: Maria Bernigues (AE Mountain Runners del Bergiedà), Marta Llagostera (AE Collbató), Jordi Alís (Club Cerdanya Skimo), Gerard Españó (AE Mountain Runners Berguedà), Fernando López (CEM La Cameta Coixa), Gerard Cabestany (CE Segarra), Diego Arroyo (AE Matxacuca), David Prades (AE Mountain Runners Berguedà), Abel Carretero (AE Matxacuca) i Jonatan Cuesta (CEM La Cameta Coixa).

Ester Casajuana, amb la selecció catalana de curses per muntanya, en l'Skyrace des Matheysins. Foto: Roger Salanova.
Ester Casajuana, en l’Skyrace des Matheysins. Foto: Roger Salanova.

Dificultat afegida
L’Skyrace Des Matheysins, al cor dels Alps francesos, comptava d’un total de 27 quilòmetres i 1.980 metres de desnivell positiu. Les condicions meteorològiques adverses d’última hora es van afegir a la dificultat tècnica del traçat, per la mala visibilitat i l’acumulació de neu. Casajuana mai no es va sentir del tot còmoda amb aquestes circumstàncies però, tot i això, va assegurar-se el setè lloc amb un temps de 3h13:01, després d’una dura pugna amb la francesa Julie Roux. La rusa Elena Rukhliada (2h57:05) es va imposar de principi a fi, per davant de l’americana Hilary Girardi -a sis minuts- i de la suïssa Katie Schide.

Diego Arroyo, amb la selecció catalana de curses per muntanya, en l'Skyrace des Matheysins. Foto: Nora Marcilla / FEEC.
Diego Arroyo, en plena cursa als Alps francesos. Foto: Nora Marcilla / FEEC.

Tres altres Top-20 catalans
Pel que fa a la categoria masculina, Gerard Españó va ser 14è amb un temps de 2h41:08, just per darrere de l’espanyol Alfredo Gil, amb qui va mantenir un fred a frec esportiu molt interessant. Jordi Alís, malgrat haver acabat tot just de tornar de competir a l’Iran en esquí de muntanya, va ser 18è amb un temps de 2h42:48. Un minut més tard, David Prades va rubricar el quart Top-20 català amb la 19a posició. El triomf va correspondre al polonès Barloniej Przedwojewski (2h35:10), que va compartir podi amb el francès Théo Detienne i l’eslovac Roc Bratina.

La propera cita per a la selecció que dirigeix Fernando Rosa serà el 15 de juny a la clàssica Livigno Skymarathon, de 34 quilòmetres i 2.700 metres de desnivell positiu.

Foto de portada: Foto: Nora Marcilla / FEEC.