16.05.19
Rugbi Lliga

Homenatge a la selecció catalana de rugbi a 13 abans del Dragons Catalans-Wigan

La Plataforma Proseleccions commemorarà el 10è aniversari del triomf de Catalunya sobre la República Txeca a l’estand propi que tindrà ubicat a l’esplanada de Tribuna del Camp Nou (15 h)

La Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes és una de les entitats col·laboradores del partit de la Super League de rugbi a 13 que es disputarà aquest dissabte (16.30 h) al Camp Nou entre els Dragons Catalans de Perpinyà i els Wigan Warriors anglesos. Disposarem d’un estand propi durant la prèvia de l’esdeveniment, a l’esplanada de davant de Tribuna, on a les 3 de la tarda celebrarem un acte molt especial. Homenatjarem els components de la selecció catalana de rugbi a 13, una dècada després que derrotessin la República Txeca (52-10) en un enfrontament internacional amistós que va tenir lloc a l’Estadi Olímpic Lluís Companys de Montjuïc. Aquell 20 de juny de 2009, tant el combinat català com els Dragons van jugar el seu primer partit a Barcelona.

La selecció catalana de Rugbi Lliga o rugbi a XIII.
La selecció catalana de Rugbi Lliga o rugbi a XIII.

En record de tot un llegat
Una representació d’aquella selecció pionera visitarà l’estand de la Plataforma i rebrà el nostre escalf, en agraïment a la seva contribució a l’esport català i a la projecció del país. L’equip nacional català, sota el paraigua de l’Associació Catalana de Rugby Lliga, va arribar a ser reconegut per la Rugby League European Federation (RLEF) i va disputar competicions oficials com el Campionat de França Interlligues 2008 o l’Euro Med 2009, a més d’altres amistosos contra el combinat universitari de França, el Marroc, Bèlgica o la República Txeca. Tot coincidint amb la disputa -amb triomf dels Dragons– de la Challenge Cup a Wembley l’estiu passat, seleccions.cat va publicar un reportatge sobre tota aquella etapa.

El Catalunya-República_Txeca de Rugbi Lliga disputat a Barcelona. Foto: Jordi Montraveta.
El Catalunya-República Txeca de Rugbi Lliga del 2009. Foto: Jordi Montraveta.

Catalanitat pels quatre costats
Al marge de la presència dels estands de la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes, de l’Assemblea Nacional Catalana i d’Òmnium Cultural a l’esplanada de Tribuna, el partit Dragons Catalans-Wigan Warriors tindrà molts altres elements de catalanitat. Hi haurà actuacions castelleres i el cant de ‘Els Segadors’, himne oficial del club de Perpinyà, serà interpretat per una coral, ja dins de l’estadi. Tot plegat, afegit a les nombroses reivindicacions nacionals que s’esperen a les graderies. No t’ho pensis! Agafa l’estelada i vine a donar suport als Dragons i als Països Catalans al Camp Nou!