09.05.19
Rugbi Lliga

Dragons-Wigan: esport d’alt nivell i catalanitat transversal el 18 de maig al Camp Nou

La Plataforma Proseleccions anima a assistir en directe (16.30 h) al segon partit oficial dels de Perpinyà a Barcelona, deu anys després del debut de la selecció catalana de rugbi a 13 a la capital catalana

Els Dragons Catalans i els Wigan Warriors anglesos disputaran el 18 de maig (16.30 h) al Camp Nou el duel corresponent a la 15a jornada de la Super League de rugbi a 13. Serà el segon partit oficial dels de Perpinyà a Barcelona, 10 anys després d’enfrontar-se als Warrington Wolves a l’Estadi Olímpic Lluís Companys. Un esdeveniment, aquest últim, que va coincidir amb el debut de la selecció catalana d’aquest esport a Catalunya. La Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes aprofitarà el Dragons-Warriors per commemorar aquesta efemèride, com a entitat col·laboradora d’un enfrontament, que compta amb la complicitat directa de l’FC Barcelona.

Una acció a l'Estadi Olímpic Lluís Companys del Dragons Catalans-Warrington Wolves del 2009. Foto: L'Afició catalana a l'Estadi Olímpic Lluís Companys pel Dragons Catalans-Warrington Wolves del 2009. Foto: Jordi Montraveta..
Acció a l’Estadi Olímpic Lluís Companys dels Dragons. Foto: Jordi Montraveta.

Dia de catalanitat, sense fronteres
La presència dels Dragons Catalans al Camp Nou és una oportunitat única de reivindicar la catalanitat transversal a banda i banda del Pirineu. Reforça el concepte de Països Catalans, el caràcter poliesportiu de Catalunya i la complicitat i la simpatia envers una entitat pròpia del país. Entre altres coses, el club de Perpinyà incorpora la senyera al seu escut i va adoptar com a himne ‘Els Segadors’ quan es van fundar, l’any 2000. Pel moment polític que estem vivint, estrènyer aquest vincle no només és molt positiu per a les nostres causes obertes en clau interna, sinó que també ens permet promoure la nostra identitat a França, al Regne Unit i més enllà. El rugbi a 13 és un dels esports més importants de la Gran Bretanya, Austràlia i Nova Zelanda i engloba la segona competició més important després del futbol a Anglaterra.

L'Afició catalana a l'Estadi Olímpic Lluís Companys pel Dragons Catalans-Warrington Wolves del 2009. Foto: Jordi Montraveta.
L’Afició catalana, a Montjuïc pel Dragons-Wolves. Foto: Jordi Montraveta.

Una entitat en auge
Els Dragons Catalans es van convertir l’estiu passat en el primer club no britànic que conquereix la Challenge Cup en els 122 anys d’història de la competició, mentre que els Wigan Warriors són els vigents campions de la Super League. En aquests moments, i després de 14 jornades, els de Perpinyà són quarts amb 16 punts, mentre que els Warriors són vuitens amb 12. Per tot plegat, afegint-hi l’ingredient d’un escenari mític com el Camp Nou, el partit implica un altaveu molt interessant de catalanitat, del qual n’hem de ser còmplices com a societat.

La selecció catalana, a l'Estadi Olímpic Lluís Companys. Foto: Jordi Montraveta.
La selecció catalana, a l’Estadi Olímpic Lluís Companys. Foto: Jordi Montraveta.

Una dècada després
El partit de fa 10 anys a Montjuïc -victòria 12-24 dels Warrington Wolves va coincidir amb un duel entre les seleccions catalana i txeca de rugbi a XIII, amb la qual cosa es retrà un homenatge als pioners que van estendre aquest esport a la Catalunya del Sud. En aquell partit, l’equip de l’Associació Catalana de Rugby Lliga, presidida pel vicepresident de la Plataforma, Sergi Blàzquez, va aconseguir derrotar la potent República Txeca (52-10) davant de 18.150  espectadors. Va ser un dels moments més brillants de la seva trajectòria. Tot coincidint amb la prèvia de la final de la Challenge Cup 2018, a seleccions.cat vàrem fer un repàs de tota aquella aventura.

La presentació del partit Dragons Catalans-Wigan Warriors al Camp Nou. Foto: fcbarcelona.cat.
La presentació del Dragons Catalans-Wigan al Camp Nou. Foto: fcbarcelona.cat.

Preus molt populars
Les entrades per al partit Dragons Catalans-Wigan Warriors es poden comprar a través del web del FC Barcelona a preus molt populars, que inclouen descomptes a diversos col·lectius com ara els socis del club blaugrana. No us ho perdreu! Adquiriu les vostres entrades a través d’aquest enllaç i gaudiu també de les diverses activitats de reivindicació de la catalanitat que es faran a l’exterior i l’interior del Camp Nou. Serà èpic, tant si vens del Sud com del Nord.