06.05.19
Boxa

Victòria del combinat català de boxa contra Londres a Manlleu (5-3)

L’encontre significava la tornada de la vetllada celebrada el 16 de març a la capital anglesa, on Catalunya ja va sumar 3 triomfs del total dels 7 combats programats

Catalunya va aixecar la copa corresponent a l’encontre internacional de boxa que ahir diumenge la va enfrontar a la selecció de Londres al Pavelló Municipal de Manlleu. L’equip català es va imposar per 5 combats a 3 als anglesos, tot sobreposant-se a les tres desfetes inicials -justes i disputades- amb cinc èxits individuals consecutius. L’esdeveniment significava la tornada de la vetllada organitzada per la federació London Boxing el 16 de març al Lewisham Theatre de la capital anglesa, on es van desplaçar 2 boxejadores i 5 boxejadors catalans, que van acumular 3 triomfs clars.

El combinat català de boxa, a l'encontre disputat a Londres.
El combinat català de boxa, a l’encontre disputat a Londres.

Bona entrada
La vetllada internacional de boxa amateur o olímpica -en aquest cas, amb combats de 3 assalts de 3 minuts cadascun i sense casc- estava organitzada per Hook School Club Boxa Manlleu amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manlleu i la Federació Catalana de Boxa. La tarda va començar amb tres combats d’exhibició de kick-boxing i boxa en categoria jove. Tot seguit van tenir lloc 5 combats entre boxejadors de clubs d’arreu de Catalunya. Tanmateix, el plat fort era el Catalunya-Londres, consistent en 8 enfrontaments que van registrar una bona entrada a la instal·lació osonenca.

El Pavelló Municipal de Manlleu, abans d'acollir l'encontre de boxa Catalunya-Londres.
El Pavelló Municipal de Manlleu, abans d’acollir l’encontre de boxa.

Alt nivell
Com ha prova del prestigi del combinat londinenc, s’ha de tenir present que Anthony Joshua, actual campió del món professional de la WBO en la categoria de pes pesant, es va formar com amateur al Finchley ABC. La resta de participants anglesos pertanyen al destacat club Spartan ABC. Pel que fa al combinat català, comptava amb Marina Carrasco, actual membre de la selecció espanyola de boxa; Steve Aighewi, jove boxejador amb molt bona projecció; Cristian Eusse, nomenat “Best Fighter Spain” per la Federació Espanyola de Boxa; o Andrea Lasheras, Campiona d’Espanya Èlit 2016, 2017 i 2018. La col·laboració dels entrenadors de Hook School, El Idrissi, Dani Carrasco, Samir El Quaissi, Miguel Ortega, Jordi Torras i Ezequiel González, va ser essencial per a l’èxit del certamen.

El combinat anglès, en l'encontre Catalunya-Londres a Manlleu.
El combinat anglès, en l’encontre Catalunya-Londres a Manlleu.

Resultats encontre a Manlleu

En categoria de 75 kg, Javier Frías va perdre contra Damon O’Neal.
En categoria de 52 kg. Tània Hinojosa va perdre contra Carrie Genini.
En categoria de 58 kg. Xavi Prats va perdre contra Frankie Storey.
En categoria de 81 kg. Dani Frigola va guanyar Callum Mansell.
En categoria de 52 kg. Andrea Lasheras va guanyar Shannon Ryan.
En categoria de 57 kg. Marina Carrasco va guanyar Lucy Woodham.
En categoria de 60 kg. Cristian Eusse va guanyar Ross Driscoll.
En categoria de 62 kg. Steve Aighewi va guanyar Mikie Webber-Kane.