03.05.19
Dards

Tres seleccions catalanes de dards aspiren a triomfar a casa

La Mediterranean Cup 2019, que tindrà lloc del 8 a l’11 de maig a Salou, comptarà amb vuit equips nacionals diferents, entre ells Catalunya, Gibraltar i Espanya

La 18a edició de la Mediterranean Cup es disputarà del 8 a l’11 de maig a l’Hotel Best Cap Salou. Serà la primera competició internacional de dards que tindrà lloc a Catalunya i on la selecció catalana tindrà una triple opció d’èxit. Al marge de l’equip masculí, compost per quatre esportistes, hi haurà dos combinats catalans femenins, formats cadascun per una parella de jugadores, que aspiraran per separat a repetir la gesta del 2017 a Poissy (França), quan Montse Boronat i Núria Plaza van compartir la victòria amb Grècia. En total hi haurà vuit seleccions participants, totes elles membres de la Federació Mundial de Dards (WDF): Xipre, Espanya, França, Gibraltar, Malta, Romania, Turquia i l’amfitriona, Catalunya. Alguns dels participants, tant en el quadre masculí com en el femení, formen part del Top 100 del rànquing mundial.

Un representant espanyol i una catalana, durant l'edició de l'any passat.
Un representant espanyol i una catalana, durant una competició internacional.

Duels d’Espanya amb Catalunya i Gibraltar
La presència d’un total de vuit seleccions diferents a Salou iguala la màxima participació en qualsevol de les 17 edicions precedents de la Mediterranean Cup. Per primera vegada en la història de la competició hi haurà participació espanyola. Tanmateix, el fet que aquesta estrena arribi a Catalunya no deixa de ser una mera anècdota i és una mostra més que els valors de l’esport català estan per sobre de tot. I és que l’objectiu de la Med Cup no és tan sols l’impuls dels dards en la seva zona d’influència, sinó també la promoció de l’amistat entre els esportistes i les nacions participants, entre elles l’experimentada Gibraltar. Els partits es disputaran en gènere masculí i femení, per separat, proclamant un campió absolut en cada gènere. Els homes juguen en la modalitat d’equips, individuals i parelles, i les dones, en les de parelles i individuals. Per tant, les possibilitats d’encreuament entre els representants dels diversos combinats són múltiples.

La selecció catalana de Dards, en l'últim Mediterranean Open.
La selecció catalana de dards, en l’última Mediterranean Cup.

Convocatòria solvent
El seleccionador nacional, Toni Gragera, va fer pública fa un mes la convocatòria que representarà Catalunya en aquesta competició. L’equip masculí estarà format per Josep Arimany (Club Dards Olot), Carles Arola (CD Piritoño), Enric Cid (CD La Xarxa) i Sergio Garrido (CD Baix Camp). Els dos primers acumulen diverses internacionalitats i ja van ser presents en l’última edició de la Med Cup. Garrido va debutar amb la selecció catalana en la Copa d’Europa de l’any passat, mentre que Cid és debutant en tornejos internacionals per seleccions. Pel que fa a la llista femenina, d’una banda jugaran Maria José Gomez (CD Dardeo Jones) i Núria Plaza (CD Piritoño); i, de l’altra, Loli Cascales (CEDSAB) i Iolanda Riba (CD Baix Camp). Totes quatre van ser presents en l’últim europeu.

El podi femení de la Mediterranean Cup 2017, amb Catalunya campiona.
El podi femení de la Mediterranean Cup 2017, amb Catalunya campiona.

Segona participació
La Mediterranean Cup és un campionat de dards internacional on participen les federacions reconegudes per la WDF que estan banyades per la mar Mediterrània. Es va celebrar per primer cop l’any 2000 i al principi era una competició anual, però des de 2015 s’ha convertit en una cita bianual. Catalunya s’hi va estrenar l’any 2017 i, fruit de la bona imatge de la federació catalana (FCD) a escala internacional, va rebre l’organització de la 18a edició. En aquest primer precedent, al marge del triomf de l’equip femení, el combinat masculí també va excel·lir amb una tercera plaça en la competició per equips i la cinquena en la general.

Gibraltar Open de Dards 2018

Un programa intens
La cerimònia inaugural tindrà lloc el dimecres 8 de maig (19 h) al mateix Hotel Best Cap Salou. Hi ha confirmada l’assistència del president de la Med Cup, Michael C. Savvides; del president de la Federació Catalana de Dards (FCD), Josep Maria Salvadó; de l’alcalde de Salou, Pere Granados; i del representant territorial de l’Esport a Tarragona, Joan PlanaPel dissabte 11 de maig hi ha programades totes les semifinals i finals, com també la cerimònia de lliurament de premis. El format de competició és igual al de la Copa de Món i la Copa d’Europa. Es juga sempre al 501 DO (Doble Out), sortida oberta i tancament en doble o doble diana. Segons la modalitat varia el nombre de jocs a disputar en cada partit. En aquest enllaç hi podeu trobar tot el programa de la competició i, en aquest altre, la revista oficial de la Med Cup 2019.