30.04.19
Beisbol i Softbol

7ns en beisbol i 10es en softbol en la Pony League sub-16 de Praga

L’equip masculí de la Catalunya Baseball Academy U16 va millorar la 14a plaça de l’any passat, mentre que la selecció femenina va tenir molta mala sort amb el triple empat de la primera fase

Per segon any consecutiu, la Federació Catalana de Beisbol i Softbol (FCBS) va participar per partida doble -equip masculí i femení- en la Pony League sub-16 a Praga. Una competició d’abast continental que en aquesta edició aplegava equips nacionals, acadèmies i clubs de 17 països diferents (República Txeca, Països Baixos, Ucraïna, Croàcia, Polònia, Suècia, Catalunya, Regne Unit, Sèrbia, Alemanya, França, Eslovàquia, Àustria, Lituània, Bèlgica, Rússia i Israel). La Catalunya Baseball Academy U16 va superar àmpliament la 14a posició del 2018, tot assolint el 7è lloc amb un balanç de 4 victòries i 3 derrotes. En canvi, la selecció catalana de softbol va baixar de la 4a a la 10a plaça, en gran part per la mala sort amb el triple empat registrat en la primera fase, que la va deixar fora dels quarts de final per la diferència de carreres a favor i en contra. En aquest enllaç hi podeu consultar tots els resultats.

Víctimes dels Països Baixos
La Catalunya Baseball Academy U16 va començar molt bé el torneig de beisbol, amb tres victòries consecutives resoltes per la diferència registrada i insalvable en la quarta entrada. El primer dia de competició es va desfer dels London Archers britànics (12-2) i del Desant ucraïnès (10-0), mentre que l’endemà va superar l’equip nacional de Sèrbia (11-1) amb un homerun fora del camp d’Adrià Figueres inclòs. La derrota contra els Països Baixos A (2-7) la va relegar a la segona plaça del grup i va ser precisament l’equip B dels neerlandesos qui la va eliminar als quarts de final (5-4). Curiosament, el combinat català va tancar el torneig derrotant els Països Baixos A en la lluita per la setena plaça (4-2), després d’haver encaixat una nova derrota enfront de la Future Star Academy neerlandesa (14-3).

La selecció catalana sub-16 de softbol, en la PONY League Praga 2019.
La selecció catalana sub-16 de softbol, en la PONY League Praga 2019.

Maleïda 3a entrada
Pel que fa a la selecció catalana femenina sub-16 de softbol, el seu inici també va ser immaculat, amb dues victòries d’aquelles que destaquen pel seu valor moral. En primer lloc, va batre Ucraïna (9-8) després d’haver jugat 3 extrainnings i, el mateix dia, també va sotmetre el Joudrs txec per la mínima (2-1). Tanmateix, tot es va torçar l’endemà, amb una derrota contra l’equip nacional txec prou contundent (4-11) per acabar en la tercera posició del grup D, malgrat acreditar el mateix balanç (2-1) que el primer. Catalunya va jugar un bon partit en global però va pagar molt cares les 9 carreres encaixades en la tercera entrada, que van marcar la resta de la competició. En la lluita per la novena plaça, el combinat català va superar l’Storms Repy txec (14-1) però va cedir enfront l’Arrows Ostrava (2-1), també del país amfitrió.