24.04.19
Curses per muntanya

Gisela Carrion, sisena en el debut de la selecció catalana de curses per muntanya aquest 2019

L’equip de la FEEC va presentar quatre integrants en la primera prova de la Copa del Món, que va tenir lloc al Japó

La selecció catalana de curses per muntanya va debutar amb bon peu en la Copa del Món de la ISF d’aquesta temporada. Gisela Carrion (AE Matxacuca) va ser sisena en la Mt. Awa SkyRace, que va tenir lloc a Sanjō (Japó), mentre que el seu company de club Eduard Hernández  -dotzè-, i Gerard Españó (AE Mountain Runners del Berguedà) -setzè-, també van obtenir classificacions capdavanteres. La quarta component de l’equip de la FEEC que va competir al país del Sol Naixent, Clàudia Sabata (CE Berguedà)  va haver d’abandonar la cursa en els primers quilòmetres, víctima de molèsties estomacals que arrossegava des de la temporada hivernal.

El podi femení de la Mt. Awa Skyrace de curses per muntanya,, al Japó.
El podi femení de la Mt. Awa Skyrace de curses per muntanya,, al Japó.

Dures condicions meteorològiques
La cursa plantejada era molt tècnica i, a més, el recorregut no es va poder definir fins a l’últim moment pel perill d’allaus. D’aquesta manera, finalment, la Mt. Awa Skyrace es va veure reduïda a 21 quilòmetres amb 1.600 metres de desnivell positiu, que van destacar per la duresa meteorològica. En aquest sentit, Carrion, amb un temps de 2h33:33, va perdre les opcions de podi tot coincidint amb el pas per la neu que hi havia a la part més alta del traçat, després d’haver arribat, fins i tot, a liderar la cursa. D’altra banda, la també catalana Sheila Avilés (AE Matxacuca), campiona del món Sky Classic el 2017, va ser quarta, quatre minuts per davant de Carrion.

La selecció catalana de curses per muntanya, a la Mt. Awa Skyrace, al Japó.
La selecció catalana de curses per muntanya, a la Mt. Awa Skyrace, al Japó.

Oriol Cardona, segon
Al marge d’Hernández i Españó, també va participar en la cursa masculina el català Oriol Cardona (Ski Club Camprodon), membre de la selecció catalana d’esquí de muntanya, que va excel·lir en la transició de disciplina. Cardona va ser segon a només nou segons del japonès Ruy Ueda, tot quedant per davant del campió de Sky Extreme el 2016 i 2017, Jonathan Albon. La pròxima cita de Catalunya en la Copa del Món serà al 19 de maig amb la Skyrace des Matheysins, a Saint Honoré, als Alps francesos i amb un recorregut de 27 km i 1.980 metres de desnivell.