23.04.19
Korfbal

Catalunya, 10a en el mundial sub-19 de korfbal

La selecció catalana absoluta ja coneix els rivals de la primera fase del Campionat del Món de Sud-àfrica: els Països Baixos, la República Txeca i Nova Zelanda

La selecció catalana no va poder aconseguir la tercera classificació consecutiva per a uns  quarts de final d’un mundial sub-19, en el torneig disputat durant la Setmana Santa a Leeuwarden (Països Baixos). Si l’any passat havia estat sisena i el 2017, setena, aquesta vegada s’ha hagut de conformar amb la desena posició de 12 participants. La contundent derrota inicial contra el combinat amfitrió (35-5), afegida a la de divendres a la tarda contra Alemanya (16-14), va deixar Catalunya com a pitjor tercera de grup i, per tant, la va relegar a la lluita per la novena plaça.

Contra Malàisia, sort diversa
En l’altre partit de la primera fase, la selecció catalana havia superat Malàisia per la mínima (14-13), amb un gol d’or d’Aina Mas, cosa que va fer que les seves opcions de desempat respecte als altres tercers de grup encara fossin més reduïdes, pel balanç de cistelles a favor i en contra. Ja dissabte, Catalunya va batre còmodament Hong Kong (18-12) i la Xina (18-8) però, en el partit decisiu per la novena plaça, Malàisia la va sorprendre (15-12), tot rescabalant-se del resultat de dos dies abans. La derrota es va gestar en l’últim minut, després que els catalans haguessin dominat durant bona part del partit i haguessin disposat d’un avantatge de tres gols (5-8).

El sorteig del mundial absolut de Sud-Àfrica 2019 de korfbal.
El sorteig del mundial absolut de Sud-Àfrica 2019 de korfbal.

Sorteig del mundial absolut
L’esdeveniment va servir perquè la federació internacional de korfbal (IKF) portés a terme el sorteig de grups del mundial absolut de Sud-àfrica, que tindrà lloc de l’1 al 10 d’agost a la localitat de Durban. La selecció catalana estarà enquadrada en el grup A i s’haurà de veure les cares amb els Països Baixos, la República Txeca i Nova Zelanda. Accediran als vuitens de final els tres primers de cadascun dels cinc grups i, fins i tot, el millor quart, malgrat que la posició definitiva serà determinant per esquivar els rivals de més renom. En cas de primera posició, Catalunya s’enfrontaria al millor quart; en el supòsit que el combinat català acabi segon, es trobarà amb el tercer del grup B (Xina Taipei, Austràlia, Polònia i Irlanda); i, si és tercer, jugarà contra el campió del grup E (Alemanya, Portugal, Sud-àfrica i el Japó).

Foto de portada: Gertrude de Vries.