06.04.19
Futbol Sala

Sud-àfrica desperta Catalunya del somni de semifinals (3-7)

La selecció catalana masculina de futbol sala acusa tres gols en només 2 minuts després del descans i haurà de lluitar per la cinquena plaça contra Colòmbia, campiona dels dos últims mundials

Tres gols en només dos minuts després del descans han marcat el partit de quarts de final del mundial masculí de futbol sala entre Catalunya i Sud-àfrica. La selecció catalana mai no s’ha pogut sobreposar al fet de passar de l’1-1 a l’1-4 entre els minuts 21 i 22, de manera que s’ha hagut d’acomiadar del somni de poder passar, per primera vegada en la seva història, a semifinals (3-7). Una autèntica llàstima vistos els esforços dels homes de Jordi Rexach per contrarestar la superioritat física del rival, a base de joc de possessió i millor tracte de la pilota.

Una acció ofensiva de la selecció catalana contra Sud-àfrica durant el mundial de l'Argentina de futbol sala masculí 2019.
Una acció ofensiva de la selecció catalana contra Sud-àfrica.

El primer gol és català
La forta pressió dels sud-africans els ha fet dominadors durant els primers 10 minuts i es pot dir que el porter Jaume Bonada ha estat el millor jugador d’aquest tram del partit, amb bones i meritòries aturades. A partir del minut 11, la superioritat tècnica de Catalunya s’ha començat a notar i, amb parets i passades llargues, ha començat a trobar la porteria rival. Fins, que Nacho Vega, amb un xut molt fort, ha establert l’1-0. Malauradament, els catalans no han pogut mantenir l’avantatge fins al descans, ja que l’1-1 ha arribat quan només quedaven dos minuts per arribar-hi.

Sud-àfrica xuta contra la porteria de Catalunya durant el mundial de l'Argentina de futbol sala masculí 2019.
Sud-àfrica xuta contra la porteria de Catalunya durant els quarts de final.

L’1-4, massa càstig
Els tres gols de Sud-àfrica, gairebé consecutius, han condicionat definitivament les opcions de l’equip de Rexach, que hauria pogut minimitzar els danys si hagués pogut aprofitar algun dels tres contraatacs anteriors. Amb el domini en el marcador, el rival ha portat el partit fins on volia, fent imperar el joc físic i les jugades d’anada i tornada, on són superiors a un combinat català que necessita més paciència i més control per ser competitiu. D’aquesta manera, lluny de reduir-se -malgrat el 2-4 de Josemi Lamora-, la diferència s’ha acabat ampliant fins als quatre gols.

Un exemple de a pressió sud-africana contra Catalunya durant el mundial de l'Argentina de futbol sala masculí 2019.
Un exemple de la forta pressió sud-africana contra Catalunya.

El millor mundial de sempre
Malgrat la derrota, la selecció catalana ja s’ha assegurat a Misiones 2019 acreditar la seva millor classificació en un mundial de futbol sala. El 2007, en la seva estrena, Catalunya va ser 13a i, quatre anys més tard, 7a. Avui, a Iguazú, lluitarà per la cinquena plaça contra la potent Colòmbia, campiona dels dos últims mundials. Ho farà a partit únic -sense encreuaments amb els altres perdedors dels quarts de final- com a premi a la trajectòria immaculada de la primera fase, on els Jordi Rexach van ser primers de grup. Les semifinals seran Argentina-Paraguai i Brasil-Sud-àfrica.

Una jugada del Catalunya-Sud-àfrica del mundial de l'Argentina de futbol sala masculí 2019.
Una altra jugada del Catalunya-Sud-àfrica.

Fitxa tècnica

Catalunya: Jaume Bonada, Gabri Fargas , Nacho Vega, Sergi Climent, Òscar Blanco, Roger Aubareda, Ernest Tabueña, Sergio Saavedra, Eric Rodoreda, Josemi Lamora, Àlex Trilla i Dani Casanovas.
Sud-àfrica: Smith, Johannessen, Hill, Maluli, Tshabalala, Mokolel, Vere, Leonard, García, Koert i Taliep.
Gols: 1-0, m. 12, Nacho Vega; 1-1, m. 18, Leonard; 1-2, m. 21, Leonard; 1-3, m. 22, Koert; 1-4, m. 22, Koert; 2-4, m. 32, Josemi Lamora; 2-5, m. 34, Koert; 2-6, m. 38, José García; 3-6, m. 39, Sergio Saavedra (penal); i 3-7, m. 40, García.
Àrbitres: Javier Petrino (Argentina) i Giusseppe Brunacci (Itàlia).
Incidències: Partit corresponent als quarts de final celebrat a Montecarlo. Mazarico, tercer porter, ha estat el jugador que ha quedat fora de la convocatòria.