04.04.19
Futbol Sala

Festival de gols contra el Nepal abans d’afrontar Sud-àfrica (11-1)

La selecció catalana masculina s’ha classificat per als quarts de final del mundial de l’Argentina de futbol sala amb un balanç de 25 gols a favor i només 2 en contra

Catalunya ha tancat la primera fase del mundial masculí de l’Argentina de futbol sala de manera immaculada. Amb la primera posició del grup D a la butxaca, els homes de Jordi Rexach han aconseguit una altra golejada, en aquest cas contra el Nepal (11-1), que els permet afrontar amb la màxima confiança els quarts de final de divendres contra Sud-àfrica. El partit era de tràmit, en bona mesura pel mèrit d’haver derrotat França en el decisiu partit inicial. Tanmateix, la selecció catalana no ha volgut abandonar el to competitiu i ha jugat amb la mateixa intensitat que durant la resta de la competició, encara que potser amb no tanta brillantor.

Una acció del Catalunya-Nepal del mundial de l'Argentina de futbol sala masculí.
Una acció del Catalunya-Nepal del mundial de l’Argentina de futbol sala masculí.

De menys a més
Tant en la primera part com en la segona, Catalunya ha millorat les seves prestacions a mesura que avançaven els minuts. Sempre deixant clares sobre la pista totes les seves virtuts, que no són altres que la pressió, l’ordre al darrere, el joc elaborat i una espurna d’estratègia. Amb tot, qui s’ha erigit en la figura del partit ha estat Sergio Saavedra, autor de 5 dianes i 2 assistències. De manera global, en tres partits, la selecció catalana ha acreditat un balanç impecable: 25 gols a favor i només 2 en contra.

Un temps mort de la selecció catalana contra el Nepal, amb les instruccions de Jordi Rexach, durant el mundial de l'Argentina de futbol sala masculí.
Jordi Rexach dona instruccions durant un temps mort de la selecció catalana.

Sud-àfrica, pròxim repte
Catalunya afronta avui una jornada de descans, malgrat que durant la tarda haurà de desplaçar-se per carretera, en un viatge de tres hores, fins al nord de l’Argentina, a Montecarlo, on es jugaran els quarts de final, les semifinals i la final. El pròxim rival serà Sud-àfrica, segon classificat del grup C per davant d’Itàlia, en un duel on ja no hi haurà temps de reacció i que pot significar, per primera vegada, la classificació per a les semifinals d’un mundial en la tercera participació. Fins ara, el sostre de la selecció catalana és la setena plaça. Els altres encreuaments són Argentina-França, Paraguai-Marroc i Colòmbia-Brasil, d’on sortirà l’adversari de catalans o sud-africans.

Passadís dels jugadors de la selecció catalana masculina de futbol sala als del Nepal durant el mundial de l'Argentina.
Passadís dels jugadors de la selecció catalana  als del Nepal.

Detall emotiu amb el Nepal
Nepal s’ha acomiadat del torneig i ho ha fet deixant un bon sabor de boca pel seu tarannà, educació i bon comportament. A més, tothom té molt presents les dificultats que ha tingut l’equip per arribar fins a l’Argentina per a afrontar el mundial. Per tot plegat, i més havent compartit el mateix hotel, la selecció catalana els ha acomiadat de la pista amb un passadís que ha motivat, encara més, l’ovació del públic. Assolir aquest grau de fraternitat ja és una victòria en ella mateixa.

Fitxa tècnica

Catalunya: Jaume Bonada, Gabri Fargas , Nacho Vega, Sergi Climent, Òscar Blanco, Roger Aubareda, Ernest Tabueña, Sergio Saavedra, Eric Rodoreda, Josemi Lamora i Dani Casanovas.
Nepal: D. Shrestha, Grijesh Man, Rana, Tada, Tamany, Budathoki, Rasilli, Balami, Tangbe Lam G. Shrestha i Karki.
Gols: 1-0, m. 8, Lamora; 2-0, m. 9, Tabueña; 3-0, Saavedra; 3-1, Tamany; 4-1, m. 14, Climent; 5-1, m. 14, Blanco; 6-1, m. 19, Tabueña; 7-1, m. 27, Saavedra; 8-1, m. 31, Saavedra; 9-1, m. 32, Saavedra; 10-1, m. 38, Blanco, i 11-1, m, 39, Saavedra.
Àrbitres: Javier Petrino (Argentina) i Leonardo Illesca (Argentina).
Incidències: Partit corresponent a la tercera jornada del Grup D celebrat al Nuevo Estadio Ian Barney II d’Oberá. Àlex Trilla no ha jugat tampoc per lesió i Mazarico, tercer porter, ha estat el jugador que ha quedat fora de la convocatòria.