03.04.19
Futbol Sala

Catalunya, primera de grup per la porta gran

La selecció catalana masculina de futbol sala sotmet amb contundència els Estats Units (11-0) i afrontarà el duel d’aquesta matinada contra el Nepal com un mer tràmit

La selecció catalana masculina de futbol sala només ha necessitat dos dies per fer realitat l’objectiu mínim que s’havia plantejat abans de començar la seva participació el mundial de Misiones (Argentina). L’equip disputarà els quarts de final com a primer classificat del grup D, després d’afegir una contundent golejada als Estats Units (11-0) al debut victoriós contra França (3-1). Rodoreda i Lamora, amb 4 gols cadascun, i Saavedra, amb 3, han estat els anotadors d’una gran nit.

Una acció del Catalunya-Estats Units del mundial de l'Argentina de futbol sala masculí 2019.
Una acció del Catalunya-Estats Units.

Situació de privilegi
El balanç després dels dos partits és de 14 gols a favor i només un en contra però el que és millor és que el nivell de joc ha estat excel·lent i la intensitat defensiva, molt seriosa. El premi és que el partit d’aquesta matinada (1.00 h) contra el Nepal serà de transició i que Catalunya podrà afrontar amb un estat físic i moral impecable la pròxima eliminatòria (presumiblement, contra Sud-àfrica) i, en cas d’èxit, el repte de desafiar els combinats més potents del món: els sud-americans.

Sense rival, des de l’inici
Catalunya ha demostrat tenir més control, més possessió, més qualitat tècnica i més efectivitat que els Estats Units des del primer moment. Això sí, cal tenir present que els nord-americans van arribar a Misiones molt a última hora en substitució del Canadà, de manera que la seva preparació específica ha estat inexistent. Això explica que, a mesura que ha anat avançant el partit, les seves carències s’han anat accentuant, amb tres gols encaixats des del minut 11 fins a la mitja part i sis durant el segon temps.

Una acció del Catalunya-Estats Units del mundial de l'Argentina de futbol sala masculí 2019.
Una acció defensiva de Catalunya contra els Estats Units.

Tres golejadors
Després de l’1-0 de Josemi Lamora, al minut 2, la selecció catalana ha tardat sis minuts a fer el segon gol, d’Eric Rodoreda. Curiosament, aquests dos jugadors, amb quatre dianes cadascun, han monopolitzat la capacitat realitzadora dels homes de Jordi Rexach, juntament amb Sergio Saavedra, autor d’un hat trick.    

Una acció del Catalunya-Estats Units del mundial de l'Argentina de futbol sala masculí 2019.
Un jugador de Catalunya busca la porteria nord-americana.

Fitxa tècnica

Catalunya: Jaume Bonada, Gabri Fargas, Nacho Vega, Sergi Climent, Òscar Blanco, Roger Aubareda, Ernest Tabueña, Sergio Saavedra, Eric Rodoreda, Josemi Lamora i Dani Casanovas.
Estats Units: Tymon Emch, K. Wilson, Cunha, M. Wilson, Pinto, Martins, López i Morales.
Gols: 1-0, m. 2, Lamora; 2-0, m. 8, Rodorera; 3-0, m. 11, Rodoreda; 4-0 m. 15, Lamora; 5-0, m. 17, Saavedra; 6-0, m. 23, Rodoreda; 7-0, m. 24, Rodoreda; 8-0, m. 30, Lamora; 9-0, m. 31, Lamora; 10-0, m. 36, Saavedra; i 11-0, m. 38, Saavedra.
Àrbitres: César Vieira (Uruguai) i Javier Navarro (Uruguai).
Incidències: Partit corresponent a la segona jornada del Grup D celebrat al Nuevo Estadio Ian Barney II d’Oberá. Àlex Trilla no ha jugat per lesió i Mazarico ha quedat fora de la convocatòria.