02.04.19
Futbol Sala

Estrena immillorable contra França (3-1)

Catalunya debuta al mundial de futbol sala amb una victòria de prestigi que li aclareix el camí cap als quarts de final

La selecció catalana masculina de futbol sala no podia començar millor el seu camí en el mundial de Misiones (Argentina) 2019. L’equip que dirigeix  Jordi Rexach ha derrotat França (3-1) amb molta solvència, gràcies a l’encert en les jugades d’estratègia i un perfecte domini de la verticalitat i del control de la pilota, en funció de les fases del partit. Atès que el rival era el principal candidat a discutir la primera plaça del grup D a Catalunya, l’èxit implica un pas endavant molt ferm amb vista a la classificació per als quarts de final.

Una acció del Catalunya-França del mundial masculí d'Argentina 2019 de futbol sala.
Una acció del Catalunya-França.

Primer, a la contra
En la primera part, França ha tingut més possessió mentre que Catalunya, ben replegada, ha disposat de més ocasions al contraatac. Els dos gols de la primera part s’han marcat en els primers 5 minuts. Àlex Trilla, de cap, després d’una jugada de pissarra, ha avançat la selecció catalana al minut 2. Tanmateix, els francesos només han tardat tres minuts a igualar el marcador, gràcies a una centrada des de la banda esquerra que Dragoneti ha rematat a plaer al segon pal. D’aquesta manera, s’ha arribat al descans amb 1-1 i amb la principal mala notícia d’un esquinç al turmell de Trilla, que és dubte per a tot el que queda de primera fase.

Jordi Rexach dona instruccions durant el Catalunya-França del mundial masculí d'Argentina 2019 de futbol sala.
Jordi Rexach dona instruccions.

Pas endavant definitiu
A la represa, el panorama ha canviat radicalment. Catalunya ha assumit el control del rival i del partit, tot fent gala d’una qualitat tècnica superior. Una altra vegada a partir d’una acció d’estratègia i de cap, al minut 24, Gabriel Fargas ha avançat el combinat català i, poc després, al 33, ha arribat la sentència, de bella factura. Josemi Lamora ha fet un doble retall abans de batre el porter francès d’un fort xut. D’aquí fins al final, i gràcies a una perfecta assumpció de riscos, els de Rexach han estat més a prop d’ampliar el marcador que no pas de partir pels dos punts, que li donen el lideratge.

La selecció catalana, contra França en el mundial masculí d'Argentina 2019 de futbol sala.
La selecció catalana celebra el primer triomf del mundial.

Contra els Estats Units
El segon partit de la selecció catalana (aquesta matinada, 3 h) era previst contra el Canadà però, finalment, el rival seran els Estats Units. La federació canadenca va anunciar que no participaria en el mundial només 48 hores abans que aquest arranqués oficialment. Tot i això, l’organització va aconseguir que la pogués substituir a temps el següent combinat a qui, per mèrits esportius, li corresponia ser a Misiones. Malgrat la nul·la preparació específica per a la competició, els nord-americans ahir es van estrenar amb triomf (2-1 contra el Nepal).

La selecció catalana, contra França en el mundial masculí d'Argentina 2019 de futbol sala.
La selecció catalana, en el moment d’escoltar els himnes.

Fitxa tècnica

Catalunya: Jaume Bonada, Àlex Trilla, Gabri Fargas , Nacho Vega, Sergi Climent, Òscar Blanco, Roger Aubareda, Ernest Tabueña, Sergio Saavedra, Eric Rodoreda, Josemi Lamora, Dani Casanovas i Carlos Mazarico.
França: Alcaraz, Dragoneti, Lauer, Sailly, Afillou, Bouchité, Yamani, Benichou, El Hhalfi, Benbrouk, Haddou i Fabien Garcia.
Gols: 1-0, m. 2, Àlex Trilla; 1-1, m. 5, Dragoneti; 2-1, m. 25, Gabri Fargas; i 3-1, m. 33, Josemi Lamora.
Àrbitres: Leonardo Illescas (Argentina) i Cristian Coronal (Paraguay). Grogues a Dragoneti i Lamora.
Incidències: Partit corresponent a la primera jornada del Grup D celebrat al Nuevo Estadio Ian Barney II d’Oberá.