26.03.19
Futbol

Catalunya avisa el món sencer del seu talent (2-1)

La selecció catalana masculina de futbol s’ha desfet de Veneçuela només tres dies després que La Vinotinto batés la totpoderosa Argentina a Madrid

El retorn de la selecció catalana masculina de futbol després de 27 mesos d’inactivitat ha estat sonat. L’equip nacional de Catalunya ha estat capaç de batre Veneçuela (2-1) només tres dies després que La Vinotinto derrotés l’Argentina, un dels millors combinats del món, en un amistós disputat a Madrid (3-1). Els partits mai no són del tot comparables i és cert que les circumstàncies i els esperits competitius poden canviar d’un dia a l’altre. Tot i això, la realitat és que, aquesta nit a Montilivi, els visitants s’han pres el duel com a un autèntic test amb vista a la Copa Amèrica i, en canvi, s’han trobat al davant un conjunt molt sòlid, que ha suplert amb solvència els handicaps de no poder treballar amb assiduïtat ni de no poder comptar amb força dels seus titulars naturals per circumstàncies esportives i polítiques. Esperonats per un públic gironí entusiasta i conscient de l’excepcionalitat del matx i del moment que viu el país, els escollits per Gerard López han merescut el triomf dels del minut 1 i han tornat a llançar un avís al món sencer. Per talent, si el deixessin, aquest territori seria capaç de somiar amb grans fites en qualsevol competició que se li posés per davant.  

Una acció de la primera part del Catalunya-Veneçuela de futbol masculí disputat a Montilivi (Girona). Foto: Svetlana Akimova.
Una acció de la primera part del Catalunya-Veneçuela. Foto: Svetlana Akimova.

Domini i fortuna
Catalunya ha començat a totes, molt motivada, pressionant la defensa veneçolana i deixant l’equip rival sense tocar la pilota durant els primers minuts. Tot i això, els visitants han demostrat que tenen els automatismes molt ben apresos i han fet força mal a la contra, arribant a estavellar tres pilotes al pal: una de Jhon Murillo i dues de Roberto Rosales. També ho ha fet Gerard Piqué, que ha tingut l’ocasió més clara de la selecció catalana en un llançament de falta directa que ha topat amb contundència contra el travesser. Just després, Sergio García, que ha batut el rècord d’internacionalitats amb el combinat català, ha cedit el seu lloc sobre el terreny de joc a Pere Milla.

Bojan Krkic celebra el primer gol de la selecció catalana masculina de futbol en el partit internacional amistós a Montilivi (Girona) Catalunya-Veneçuela. Foto: Svetlana Akimova.
Bojan Krkic celebra el primer gol de la selecció. Foto: Svetlana Akimova.

L’alegria absoluta es fa esperar
Just després de l’entrada al camp de Riqui Puig en substitució de Gerard Piqué, al qual Montilivi ha acomiadat amb una ovació eixordadora, ha arribat el primer gol del partit. La gran promesa del Barça ha fet una passada en profunditat genial a Martín Montoya,que ha deixat el gol fet a Bojan (52’), ja que només ha hagut d’empentar la pilota fins al fons de la xarxa. Tanmateix, l’alegria només ha durat sis minuts, ja que el jugador de l’RCD Espanyol Roberto Rosales ha estat molt hàbil en definir per baix una desmarcada per l’esquerra davant d’Isaac Becerra, substitut en la porteria catalana d’Edgar Badia al descans. D’aquí fins al final del partit, les millors ocasions han tornat a ser locals, de Pere Milla i Marc Cardona, fins que Javi Puado, a dos minuts del final, ha fet justícia després d’una gran centrada d’Aleix Garcia per la dreta. Una alegria per ser valorada i una victòria per recordar.

Foto de portada: Svetlana Akimova.

L'onze incicial de la selecció catalana masculina de futbol en el partit internacional amistós a Montilivi (Girona) Catalunya-Veneçuela. Foto: Svetlana Akimova.
L’onze incicial de la selecció catalana a Montilivi. Foto: Svetlana Akimova.

Fitxa tècnica

CATALUNYA: Edgar Badia, Aleix Vidal, Gerard Piqué, Marc Bartra, Dídac Vilà, Óscar Melendo, Joan Jordán, Pere Pons, Àlex Granell, Bojan Krkic i Sergio García. També han jugat: Pere Milla (36’); Marc Cucurella, Víctor Sánchez, Oriol Romeu, Aleix Garcia, Isaac Becerra (ps), Martín Montoya i Marc Muniesa (45’); Riqui Puig (51’); i Javi Puado i Marc Cardona (62’).

VENEÇUELA: Wuilker Faríñez, Yordan Osorio, Jhon Chancellor, Júnior Moreno, Tomás Rincón, Yeferson Soteldo, Jhon Murillo, Roberto Rosales, Josef Martínez, Yangel Herrera i Alexander González. Resta de convocats: Rafael Romo, Ronald Hernández, Nahuel Ferraresi, Mikel Villanueva, Luís Mago, Arquímedes Figuera, Luís Manuel Seijas, Darwin Machís, Sergio Córdoba, Juan Pablo Añor, Salomón Rondón, Jan Carlos Hurtado, Fernando Aristeguieta i Jhonder Cádiz.

GOLS: 1-0, Bojan (52’); 1-1, Rosales (58’); i 2-1, Puado (88’).

ÀRBITRES: Xavier Estrada Fernández (àrbitre principal), assistit per Xavier Aguilar Rodríguez i Joan Méndez Mateo (àrbitres assistents); i Albert Álvalos Martos (4t àrbitre).

ESPECTADORS: 12.671 persones a l’Estadi de Montilivi de Girona.