21.03.19
Dards

Novè lloc de Josep Arimany al Torremolinos Classic de dards

L’equip de Catalunya, format per ell mateix juntament amb Carles Arola i Òscar Vera, va repetir la mateixa posició en la competició de trios

Tres esportistes amb llicència de la Federació Catalana de Dards (FCD) van participar en el BDO Torremolinos Open 2019, un conjunt de competicions organitzades per l’Organització Britànica de Dards en aquesta localitat de Màlaga. Amb motiu del 40è aniversari del  Torremolinos Open individual, puntuable per al rànquing mundial, l’organització va crear una segona competició puntuable, el Torremolinos Classic, que és on van arribar els millors resultats catalans, amb la 9a posició de Josep Arimany ‘Masnou’ (Olot) i la 17a de Carles Arola (Calella). Òscar Vera (Torredembarra) va ser 65è en tots dos tornejos.

Òscar Vera, a Torremolinos per l'Open i el Classic de dards.
Òscar Vera, a Torremolinos per l’Open i el Classic de dards.

Arola, única victòria a l’Open
Carles Arola, amb el seu triomf sobre l’escocès Darren Amstrong (3-2), va assolir l’única victòria catalana en el Torremolinos Open. En la segona eliminatòria ja va perdre contra el neerlandès Kay Smeets (3-0), mentre que Josep Arimany -exempt en la primera- ho va fer davant del noruec Vegar Elevoa (3-0) i Òscar Vera, de l’anglès Lee Hunter (3-1). Aquesta actuació equival a un 65è lloc per als tres esportistes catalans.

L'internacional català de dards Josep Arimany 'Masnou'.
L’internacional català de dards Josep Arimany ‘Masnou’.

Doble novè lloc per a Arimany
En el segon puntuable individual a la localitat malaguenya, el Torremolinos Classic, els resultats van ser molt més positius. Josep Arimany va arribar fins a la quarta eliminatòria, el que equival al 9è lloc, després de quedar exempt en la primera i batre, consecutivament, l’anglès Robert Hawker (3-2), l’espanyol Jack Watson (4-0) i el també anglès Wayne Gleed (3-4). El seu botxí va ser l’irlandès Francis Carragher (1-4). Pel que fa a Carles Arola, va quedar-se fora una ronda abans contra l’anglès Nick Fullwell (4-3), després d’haver batut l’anglès Collins Hargrave (3-0) i el neerlandès Eff Schellevis (0-4). Vera va tornar a caure en el debut (1-3), contra l’anglès Mick Hibberrt. Tanmateix, va contribuir a la novena plaça de l’equip de Catalunya en la competició de trios, juntament amb Arola i Arimany, que pot presumir d’haver marxat de la competició amb dues posicions de mèrit. En aquest enllaç podeu consultar els quadrants del torneig.

Gibraltar tanca el periple
La setmana competitiva dels tres catalans es va tancar en el Gibraltar Darts Open, que en aquest cas estava sota el paraigua de la federació mundial (WDF). Una vegada més, la presència de diversos esportistes del Top-50 del rànquing, que aprofiten aquests oberts lluny del Regne Unit per esgarrapar punts, va evitar grans resultats de la delegació de la FCD, ja que es van creuar molt aviat amb ells.