18.03.19
Futbol Sala

Escollits els 13 representants de Catalunya al mundial masculí de futbol sala

El Padre Damián, amb 5 representants, és l’equip que aporta més jugadors a la convocatòria de Jordi Rexach per viatjar a l’Argentina

El seleccionador català masculí de futbol sala, Jordi Rexach, ha donat a conèixer la llista de 13 jugadors que representaran Catalunya al Campionat del Món de Futsal de l’Argentina, que tindrà lloc del 31 de març al 7 d’abril a la província de Misiones. La convocatòria la formen Daniel Casanovas, Álex Trilla, Nacho Vega, Òscar Blanco i Eric Rodoreda (Padre Damián); Jaume Bonada i Gabriel Fargas (EFS Ripoll); Carlos Mazarico i José Miguel Lamora (Albelda); Ernest Tabueña i Sergi Saavedra (Futsal Dante); Sergi Climent (Betània Patmos); i Roger Aubareda (ACE Sansur).

Jordi Rexach, seleccionador absolut masculí de futbol sala, dona instruccions en un entrenament.
Imatge d’un entrenament de la selecció catalana masculina de futbol sala.

El Padre Diamián, la base
L’expedició, que estarà encapçalada pel president de la Federació Catalana de Futbol Sala (FCFS), Dani Vives, la completaran l’entrenador, Jordi Rexach; el seu segon, Lluís Visa; el delegat, José Luis Torres; el fisioterapeuta, Bernat Jiménez; i la psicòloga, Anna Medà. Per equips, el Padre Damián és el que aporta més jugadors amb cinc, seguit de l’EFS Ripoll, l’Albelda Futsal i el Futsal Dante, que n’aporten dos cadascun, i del Betània Patmos i l’ACE Sansur, que compten amb un representant. L’actuació dels jugadors en els amistosos previs, jugats a Corbera de Llobregat i Centelles contra el Caciques del Quindío colombià, ha estat clau per a l’elecció definitiva.

Una acció del Catalunya -Caciques del Quindío de futbol sala masculí disputat a Centelles. Foto: Svetlana Akimova / FCFS.
Una acció del Catalunya -Caciques a Centelles. Foto: Svetlana Akimova / FCFS.

Tres dies intensos
La selecció catalana ha quedat enquadrada al grup D amb França, el Canadà i el Nepal, als quals s’enfrontarà, per aquest ordre, sempre a les 2.30, hora catalana, la matinada de dilluns a dimarts i les dues següents. Els tres partits es jugaran a la seu d’Oberá. Els dos millors equips de cada grup passaran als quarts de final, que es disputaran a Oberá i Montecarlo, el divendres 5 d’abril. Les semifinals es jugaran el dissabte, 6 d’abril, a Montecarlo i la gran final serà el diumenge, 7 d’abril, al Poliesportiu Municipal de la mateixa localitat, coneguda com a Capital Nacional de l’Orquídea.

Per posicions, la relació és la següent:

PLANTILLA

Porters
Jaume Bonada (EFS Ripoll)
Carlos Mazarico (Albelda Futsal)
Daniel Casanovas (Padre Damián)

Tanques
Álex Trilla Vilar (Padre Damián)
Gabriel Fargas (EFS Ripoll)
Nacho Vega (Padre Damián)

Ales
Sergi Climent (Betània Patmos)
Òscar Blanco (Padre Damián)
Roger Aubareda (ACE Sansur)
Ernest Tabueña (Futsal Dante)

Ala/pivot
Sergi Saavedra (Futsal Dante)

Pivots
Eric Rodoreda (Padre Damián)
José Miguel Lamora (Albelda Futsal)

COS TÈCNIC

Jordi Rexach (Entrenador)
Lluís Visa (2n entrenador)
José Luis Torres (Delegat)
Bernat Jiménez (Fisioterapeuta)
Anna Medà (Psicòloga)