13.03.19
Dards

La Med Cup Salou 2019, primera competició de seleccions de dards a Catalunya

La selecció catalana exercirà d’amfitriona del 8 a l’11 de maig i participarà per tercera vegada en la Copa del Món, del 8 al 12 d’octubre

El calendari de la selecció catalana de dards estarà més farcit que mai durant aquest 2019. Del 8 a l’11 de maig disputarà com a amfitriona la XVIII Med Cup a Salou, en el que significarà la primera competició de seleccions que té lloc a Catalunya. Més tard, del 8 al 12 d’octubre, tornarà a una Copa del Món després de quatre anys d’absència, en el que serà la seva tercera participació. Serà a Cluj (Romania), on l’equip femení repetirà l’experiència del 2011 a Castelbar (República d’Irlanda), on va ser 23è. Tot això, afegit a les nombroses presències d’esportistes de la Federació Catalana de Dards (FCD) en les competicions puntuables per als rànquings mundial (WDF) i britànic (BDO), com ara les d’aquesta setmana als oberts de Torremolinos i Gibraltar.

El podi femení de la Mediterranean Cup 2017, amb Catalunya campiona.
El podi femení de la Mediterranean Cup 2017, amb Catalunya campiona.

Salou, capital mediterrània dels dards
La Med Cup és un campionat de dards internacional on participen les seleccions de les federacions banyades per la mar Mediterrània. Catalunya hi va participar per primera vegada fa dos anys i aquest 2019 ha estat designada per organitzar l’esdeveniment. Això és la primera vegada que succeeix, comptant la Copa del Món i la Copa d’EuropaLa competició tindrà lloc a l’Hotel Best Cap Salou del 8 a l’11 de maig, on hi seran prop de cent esportistes de vuit països diferents: Gibraltar, Turquia, França, Xipre, Romania, Espanya, Malta i Catalunya.

Bones expectatives
No serà la primera vegada que les seleccions catalana i espanyola es veuen les cares en un certamen internacional, ja que això també va passar en la Copa d’Europa de l’any passat. Cada equip consta de 4 homes i 2 dones i hi ha diferents modalitats de joc: per als homes és per equips, individuals i parelles; i, per a les dones, parelles i individuals. L’objectiu del combinat català serà repetir l’èxit del 2017, que es va saldar amb la victòria femenina. De tot plegat en va parlar el president de la FCD, Tito Salvadó, al programa La Primera Pedra de RAC1 del 2 de març.

Les seleccions catalanes masculina i femenina de dards, en la cerimònia inaugural de la Copa d'Europa de la WDF 2018, a Budapest (Hongria).
Les seleccions catalanes de dards, en la cerimònia inaugural de Budapest 2018.

Retorn a la Copa del Món
Des del reconeixement internacional de la selecció catalana de dards, aquesta ha participat, fins ara, en dues Copes del Món: Castelbar (Irlanda) 2011 i Antalya (Turquia) 2015. Als mundials del Canadà 2013 i del Japó 2017 hi va haver de renunciar per motius econòmics. A Cluj 2019 (del 8 al 12 d’octubre), la selecció catalana podrà suplir perfectament la falta d’experiència en aquestes dues cites gràcies a l’adquirida en les diferents edicions de la Copa d’Europa i de la Med Cup. L’última presència competitiva, de fet, haurà tingut lloc a Salou només cinc mesos abans. El combinat masculí espera superar tant la seva millor classificació (27è el 2011) com la seva millor puntuació (4 punts el 2015), mentre que el femení confia a deixar enrere la 23a plaça del 2011.