12.03.19
Futbol

Crida a omplir Montilivi pel Catalunya-Veneçuela

Marta Madrenas i Àlex Granell destaquen l’excepcionalitat del partit pel moment polític a Catalunya. L’entrada general costarà 10 euros i per als socis del Girona, 5

El Saló del Descans del Teatre Municipal de Girona ha acollit avui la presentació del partit internacional de futbol masculí entre Catalunya i Veneçuela, que tindrà lloc el 25 de març a Montilivi (21 h). Durant l’acte s’han donat detalls com ara el preu de les entrades, disponibles a partir demà al web de la Federació Catalana de Futbol (fcf.cat). L’entrada general costarà 10 euros, mentre que per als socis del Girona FC el preu quedarà reduït a 5. També s’ha fet una crida a omplir l’estadi, de capacitat superior (14.500 espectadors) a la que hi havia en l’anterior precedent, del desembre del 2016. Pel nivell competitiu que mostraran les seleccions catalana i veneçolana (32a del rànquing FIFA) però també pel moment polític que viu el país, tal com han recordat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el capità del Girona FC, Àlex Granell.

Àlex_Granell, amb Gerard López (a la dreta), durant la presentació del Catalunya Veneçuela de futbol masculí a Girona.
Àlex_Granell, amb Gerard López (a la dreta), durant la presentació.

Un partit especial
“En els moments excepcionals que estem vivint, poder acollir a la selecció catalana fa visible que és evident que Catalunya és capaç de ser un país normal. Ens fa sentir profundament orgullosos”, ha afirmat Madrenas, que ha volgut agrair a l’FCF que hagi portat el partit fins a Girona. Per la seva banda, Granell ha destacat que res li fa “més il·lusió que vestir la samarreta de la selecció catalana absoluta”, i més en un camp com Montilivi que sent com a casa seva. Ell també ha volgut remarcar el caràcter reivindicatiu del duel: “Per la situació política que estem vivint, és un partit que engloba molts aspectes”.

La taula institucional durant la presentació del Catalunya-Veneçuela de futbol masculí a Girona.
La taula institucional en la presentació del Catalunya-Veneçuela a Girona.

Convocatòria immediata
El desig de Granell de vestir la quadribarrada no ha tardat a tenir resposta per part del seleccionador, Gerard López, que l’ha confirmat en la llista de convocats: “Per a mi és un plaer tenir jugadors com l’Àlex a la llista”. La resta d’escollits els farà públics el dia 20 de març però ja ha avançat que l’equip que presentarà serà molt competitiu: “Tenim moltíssims jugadors per triar, és una selecció de grandíssim nivell i ajuda que coincideixi amb data FIFA perquè els futbolistes tenen una predisposició total per venir. És l’escenari i el moment ideal per recuperar aquest partit amb una selecció rival important com és Veneçuela, que vindrà de jugar amb Argentina i que està preparant la Copa Amèrica 2019”.

Les autoritats de la presentació del Catalunya-Veneçuela de futbol masculí a Girona.
Les autoritats presents al Saló del Descans del Teatre Municipal de Girona.

Debut en data FIFA
El president de la Federació Catalana de Futbol, Joan Soteras, ha explicat que “després de tres anys de no tenir partit de Catalunya”, s’ha aconseguit l’objectiu i, a més, amb la gran novetat de deixar les dates de Nadal i utilitzar una de les franges que la FIFA té reservades als partits de les seleccions nacionals. “Serà més que un partit contra Veneçuela. Desitjo que la ciutadania de Girona i tots els federats de la zona, sobretot, vinguin a omplir Montilivi. Treballarem per veure’l ple”. Esportivament, també és molt optimista: “Juguem contra un equip molt bo però espero que nosaltres puguem ser millors”.

Imatge general de la presentació del Catalunya-Veneçuela de futbol masculí a Girona.
Imatge general de la presentació del Catalunya-Veneçuela.

Girona, protagonista
El president del Girona FC, Delfí Geli, ha recordat que “Montilivi està preparat per rebre un partit internacional d’aquestes característiques. Hem augmentat la capacitat de l’Estadi, l’hem modernitzat amb una gespa de nova generació i s’han fet altres millores per competir a Primera Divisió”, cosa que l’any 2016 encara era un somni a fer realitat. L’àrbitre assistent, Xavier Aguilar, ha fet incís en la doble il·lusió del conjunt arbitral designat: “Perquè es tracta de la selecció catalana i, a més, el partit es juga a Girona”. Finalment, el representant territorial a Girona de la Secretaria General de l’Esport, Josep Pujols, ha felicitat l’FCF “perquè un any més hagi pensat en el territori” i ha reivindicat el potencial del combinat nacional català: “Som un equip potent i podem competir amb qualsevol equip internacional. Serà un gran partit i aquesta vegada ens endurem la Copa. Els jugadors es mereixien que l’Estadi s’ompli perquè representen uns colors, els colors de Catalunya”.