11.03.19
Bowling

Itàlia, Suïssa i Indonèsia, cites clau del Bowling català a escala internacional del 2019

La FCBB repetirà la participació en el Campionat d’Europa Sènior, el Swiss International Team Event i la Copa del Món Qubica-AMF

La Federació Catalana de Bitlles i Bowling (FCBB) ja coneix les dates i els escenaris de les principals competicions internacionals que disputarà durant aquest any. Com és habitual, la selecció catalana prendrà part en el Campionat d’Europa Sènior de Bowling, que tindrà lloc del 22 al 29 de juny a Bolonya (Itàlia). Ja al mes de setembre (dies 21 i 22), l’equip nacional català absolut afrontarà la 12a participació consecutiva en el Swiss International Team Event. Finalment, un representant masculí i un de femení viatjaran fins a Palembang (Indonèsia) per disputar la Copa del Món Qubica-AMF, que serà del 16 al 24 de novembre.

La selecció catalana de Bowling al Campionat d'Europa Sènior de Viena.
La selecció catalana de Bowling al Campionat d’Europa Sènior de Viena.

Un clàssic en el panorama sènior
Des de l’any 2008, la selecció catalana ha participat ininterrompudament en el Campionat d’Europa Sènior de Bowling, reservat a jugadors de 50 o més anys. El nivell és molt alt en totes les classificacions en joc: individual en tres categories d’edat, individual global, per parelles, per trios i combinada individual, ja que la participació s’acosta al miler d’esportistes. L’objectiu de Catalunya a Bolonya, del 22 al 29 de juny, serà superar els resultats del 2018 a Viena, quan Fernando Gómez es va classificar en la 22a posició de la categoria C (de 65 anys en endavant), va ser el 57è global i el 19è per parelles, juntament amb Álvaro-José Cardona. Per la seva banda, Antonio Segura es va classificar el 23è de la categoria A (de 50 a 57 anys).

La selecció catalana mixta al Swiss International Team Event 2018 de Bowling. Foto: Louis Cherillo.
La selecció mixta al Swiss International Team Event 2018. Foto: Louis Cherillo.

12a participació a Suïssa
Catalunya ha participat en les 11 edicions del Swiss International Team Event, que sempre aplega els millors equips suïssos i combinats punters d’altres països, com ara Anglaterra, França, Itàlia o Malta. És una de les grans oportunitats que té la selecció catalana absoluta de Bowling de competir com a equip, després que la federació espanyola aconseguís vetar la seva participació en europeus i mundials a partir del 2015. L’any passat, la FCBB va presentar dos equips, un de masculí i un altre de mixt, que van acabar en la 6a i la 14a posició respectivament. La temporada anterior, el 2017, el combinat masculí havia estat 5è i el femení, 15è. El certamen tindrà lloc el 21 i el 22 de setembre en la complicada pista del Club Miami d’Echandens.

Marcial Ovide i Lia Mojarro, a la Copa del Món Qubica-AMF de Las Vegas 2018.
Marcial Ovide i Lia Mojarro, a la Copa del Món Qubica-AMF de Las Vegas 2018.

Els millors de Catalunya, a Indonèsia
La Copa del Món Qubica-AMF serà del 16 al 24 de novembre a Palembang (Indonèsia), després d’haver-se celebrat en els últims anys a Hermosillo (Mèxic) i Las Vegas (Estats Units). Totes dues participacions han coincidit amb la millor classificació d’un representant masculí de la FCBB en la competició, amb la 17a posició de Lluís Montfort i la 18a de Marcial Ovide. En categoria femenina, Ingrid Julià i Lia Mojarro es van quedar molt a prop de la classificació per al Top-24, una gesta que, de moment, només ha aconseguit Cristina Sanz, el 2016. Com és habitual, els dos representants de Catalunya, tant en categoria masculina com en la femenina, els decidirà el Campionat de Catalunya específic, que tindrà lloc a l’estiu. Només els campions obtindran la seva plaça.