08.03.19
BikeTrial

Jordi Casablanca, nou president de la BikeTrial Unió Catalana

La nova junta, formada per pilots i mares i pares de pilots, afronta amb molta il·lusió la nova etapa tot agraint la tasca de l’anterior executiu, encapçalat per Josep Abant

La BikeTrial Unió Catalana (BUC) compta des d’aquesta setmana amb una nova junta directiva. Jordi Casablanca és el nou president de l’ens esportiu, un dels comptats que té el privilegi de representar Catalunya al món, en substitució de Josep Abant, pare de les 18 vegades campiones del món Gemma i Mireia, que va presentar la dimissió fa uns mesos i va obrir el període electoral. Casablanca és pilot i directiu del club ATIAT (A ToT i Amb Tot) i té experiència en l’organització d’esdeveniments esportius. La resta de components de la junta són “pilots aficionats veterans i d’anys de tradició trialera i pares i mare de pilots més joves que s’han incorporat a la família del BIkeTrial en els darrers anys”:

Vicepresidenta:
Laura Pons, mare de pilot

Secretari:
Jaume Mallen, pare de pilot

Tresorer:
Josep Casablanca, pilot i directiu del club ATIAT (A ToT i Amb Tot)

Vocals:
Eloi Ortuño, pare de pilot
Jordi Rodríguez, pare de pilot

Idees clares
En una carta adreçada a “tota la família del BikeTrial”, Casablanca expressa la seva il·lusió en l’inici d’aquesta nova etapa: “Estem molt contents de poder prendre aquesta responsabilitat i esperem assolir les expectatives que ens hem generat”. La nova junta és conscient de la “situació delicada” en què es troba la BUC i que ha acabat desencadenant en la renúncia d’Abant i el seu equip, despres de molt de temps de lluita: “Volem agrair la gran feina que la junta anterior ha realitzat durant anys”. Tanmateix, se sent amb forces per canviar les coses: “No només no ens espanta, sinó que ens estimula a esforçar-nos en revertir la dinàmica que s’havia generat els darrers temps”. En aquest sentit, no amaga que un dels seus grans objectius serà “seguir treballant pel reconeixement institucional” de la BikeTrial Unió Catalana: “Un reconeixement que mereixem i que fins ara se’ns ha negat, que ens és molt necessari no només per una qüestió de mèrits, sinó també per poder accedir a vies de finançament que ens permetin seguir creixent”.

La selecció catalana de BikeTrial, al mundial de Bolotana (Sardenya).
La selecció catalana de BikeTrial, al mundial de Bolotana (Sardenya).

Patrimoni català
El BikeTrial és un dels esports un dels que més èxits internacionals ha donat des de la perspectiva de les seleccions catalanes. No podia ser d’una altra manera, essent un esport nascut a Sabadell a principis de la dècada dels 70, just abans de ser exportat a tot el món de la mà de Pere Pi i l’Ot Pi. Casablanca està convençut de poder preservar el llegat del seu esport: “Hi creiem fermament i defensem com a trets diferencials, únics i característics de la BikeTrial Unió Catalana, el pilotatge en zones naturals, l’esperit col·lectiu i d’esportivitat (no exempta de competitivitat) i l’excel·lència en el pilotatge i les habilitats sobre la bicicleta”. Durant el primer any, la nova junta basarà la seva acció en uns punts “essencials per recuperar l’esperit original del BikeTrial adaptat a la societat i la realitat actuals”, que són:  “Mantenir i fomentar un calendari regular de competicions; treballar per donar protagonisme i visibilitat als clubs, a les escoles i als pilots, veritables protagonistes d’aquest esport juntament amb els motxillers, de qui també tindrem molta cura; i prestigiar les competicions, convertint la BikeTrial Unió Catalana en un soci que doni suport als clubs, ajudant-los i motivant-los a organitzar competicions que els permetin fomentar l’esport i els serveixi de plataforma per evolucionar com a entitats i, en conseqüència, fer créixer aquest esport”.

Primeres decisions
La BikeTrial Unió Catalana ha encetat la nova etapa amb alguns canvis, com ara la renovació de la seva imatge gràfica. Pel que fa al calendari, ja s’han confirmat les seus i dates de les primeres competicions, malgrat que la junta entrant ha començat a treballar a contrarellotge:

  • 17/03: Campionat d’Espanya a Reinosa (Cantàbria)
  • 31/03: Campionat de Catalunya a Castellolí
  • 21/04: Campionat d’Espanya a Posadas (Còrdova)
  • 26/05: Campionat de Catalunya a Castellar del Vallès

Des de la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes desitgem molta sort i encerts a Jordi Casablanca i la seva junta i seguirem molt atentament les participacions internacionals de la selecció catalana, que tants i tants èxits esportius ha donat al nostre país.