26.02.19
Pàdel

Gerard Figueras: “El que ens diu el TAS és que assistir a una reunió del COC no és delicte ni motiu d’expulsió”

Satisfacció en l’esport català per la nul·litat de la destitució de Pere Hernàndez com a vicepresident de la Federació Internacional de Pàdel (FIP)

El president de la Federació Catalana de Pàdel (FCP), Pere Hernàndez, ha valorat molt positivament la resolució del Tribunal d’Arbitratge Esportiu (TAS) de Lausana que decreta la nul·litat de la seva destitució com a vicepresident de la Federació Internacional de Pàdel (FIP). “És una victòria personalitzada en mi però que és de tot l’esport català perquè s’ha restablert la veritat. L’hem lluitat, la mereixíem i l’hem aconseguit en deu mesos, que és un període ràpid però que a mi se m’ha fet etern”, ha afirmat el dirigent català, en una roda de premsa on estava acompanyat pel president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i del Comitè Olímpic de Catalunya (COC), Gerard Esteva; i pel secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física de la Generalitat de Catalunya, Gerard Figueras.

“Una gran victòria”
Esteva ha explicat que “la persona de Pere Hernàndez, amb la resolució del TAS, queda reforçada després de la campanya de desprestigi que li ha tocat viure”, i s’ha congratulat pel fet que “la unitat de l’esport català” hagi significat “una gran victòria”. Per la seva part, Figueras ha afirmat que “presentem un triomf judicial en un assumpte polític gràcies a un tribunal internacional”, en aquest cas d’un d’esportiu, i ha mostrat la seva convicció que “aquesta situació acabarà sent homologable al judici contra el procés”. Per ell, “el que ens diu la resolució del TAS és que assistir a una reunió del COC no és delicte ni motiu d’expulsió”, ja que aquest va ser el motiu de fons de les pressions espanyoles per a la destitució del dirigent català com a vicepresident de la FIP, a les quals la federació internacional va acabar cedint.

Gerard Esteva, Pere Hernández i Gerard Figueras, en roda de premsa.
Gerard Esteva, Pere Hernández i Gerard Figueras, durant la roda de premsa.


Garbisu, en el punt de mira
En la seva exposició, Hernàndez ha demanat a la Federació Espanyola de Pàdel (FEP) “que es posi bé les ulleres i s’ho miri bé i vegin el rigor, la claredat, l’argumentació i la contundència de la resolució del TAS”. Tanmateix, ha individualitzat la responsabilitat de la situació en la figura d’Alfredo Garbisu, president de la FEP: “El que ha fet és mentir a la FIP en nom del pàdel espanyol. En qualsevol institució normal això seria motiu d’inhabilitació des del minut 1”. En la seva opinió, “és una llàstima que, per obtenir aquesta sentència hàgim hagut d’anar fins a Suïssa, on es respira esport i olimpisme pels quatre costats”, atès que també havia presentat recursos a la comissió disciplinària de la FEP i al Consejo Superior de Deportes (CSD): “Han mirat cap a una altra banda. El CSD el que no ha de ser és la cova protectora de la mala gestió d’una federació”, ha reblat.

L’honor, per davant de tot
Pere Hernàndez ha confirmat que ha mantingut converses amb el nou president de la FIP, Luigi Carraro, i que serà el temps qui decidirà què passarà amb la seva situació com a vicepresident del màxim organisme del pàdel internacional. Els costos de l’arbitratge del TAS aniran a càrrec de la FIP, que haurà d’abonar una quantitat d’uns 50.000 francs suïssos (44.000 euros) en concepte d’indemnització. El president de la FCP ja ha avançat que, si hi ha algun excedent una vegada descomptades les despeses, el destinarà íntegrament a “associacions que treballen amb el pàdel adaptat”. Per ell, el més important és que el seu esport pugui disposar d’una “federació potent i cohesionada” que pugui fer-lo créixer i, a la llarga, aconseguir l’objectiu d’entrar en el programa olímpic: “El CIO no li dona l’OK a qualsevol. I, avui dia, a la federació internacional encara li queda molt camí per recórrer”.