25.02.19
Raquetes de neu

Doblet de la selecció catalana en la CiaspDolomitica

Edu Hernández i Marc Toda són primer i segon a Padola di Comelico, després de completar 10 km amb les raquetes de neu

La segona participació internacional de la selecció catalana de raquetes de neu aquesta temporada va tornar a ser un èxit. Si en La Chasseralienne de fa un mes va assolir la victòria, en la categoria masculina, i la primera plaça i la segona, en la femenina, aquesta vegada la participació en la  CiaspDolomitica s’ha saldat amb un doblet dels dos nois participants. Una actuació immillorable tenint present que Laia Andreu (UE Vic) no va poder prendre la sortida per una fascitis plantar. Edu Hernández (AE Matxacuca) es va imposar amb molta autoritat mentre que el seu company de club Marc Toda, quart a Suïssa, aquesta vegada va arribar just després, a cinc minuts de diferència.

Eduard Hernández i Marc Toda, en la CiaspDolomitica de raquetes de neu.
Hernández i Toda, en la CiaspDolomitica de raquetes de neu.

Ràpida i trencacames
La CiaspDolomitica és una competició que té lloc a Padola di Comelico (Sud Tirol), a la serralada de les Dolomites. Aquesta edició del 2019 consistia en 10 quilòmetres de recorregut, disputats principalment per terreny trepitjat i per zona de bosc. La cursa és una de les més trencacames del calendari, amb un desnivell de 170 m. Tot i això, a la vegada, és molt ràpida, tenint present que la neu és compacta i està en bon estat. Les condicions eren ideals per a Hernández, flamant vencedor de la primera prova de la Copa Catalana de Raquetes de Neu a les Valls d’Àneu, que ja es va escapar durant el primer quilòmetre. Pel que fa a Toda, també va poder superar amb molta suficiència l’esportista local Erik Unterpertinger (Atlética Comelico), un dels favorits per emportar-se la victòria, que va arribar a 10:51 del triomfador.

Marc Toda, amb els premis del segon lloc en la CiaspDolomitica de raquetes de neu.
Marc Toda, amb els premis del segon lloc en la CiaspDolomitica.

Pròxima cita: Noruega
El calendari inicial de la selecció catalana preveia competir en la Ciaspolada del Monte Avaro, el passat 10 de febrer. Tanmateix, per motius meteorològics -la falta de neu, els dies previs-, els tècnics del combinat van decidir canviar el calendari i disputar la CiaspDolomitica. L’aventura europea es tancarà aquesta temporada el 23 de març a Noruega, en l’Artic Snowshoe Race, una cursa de 7,4 quilòmetres que aplega els millors esportistes mundials. Un cop tancada la campanya europea, l’equip de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) s’estrenarà a l’Argentina, el 30 d’agost en la Copahue Extremo, una cursa que compta amb trams mixts on no s’han d’utilitzar les raquetes de neu.