20.02.19
Futbol Sala

Derrota però bones sensacions en el segon amistós contra el Caciques del Quindío (1-4)

La selecció catalana de futbol sala no va poder repetir a Centelles l’espectacular remuntada protagonitzada a Corbera de Llobregat

La selecció catalana de futbol sala va perdre contra el Caciques del Quindío colombià (1-4) en el segon dels amistosos programats davant del campió de Sud-amèrica, disputat a Centelles. Si en el primer partit, celebrat a Corbera de Llobregat, Catalunya va ser capaç de remuntar un 0-3 advers i imposar-se als penals, aquesta vegada no va ser possible repetir la gesta. Tanmateix, l’equip de Jordi Rexach va donar la cara en tot moment i, fins i tot, va tenir més presència en atac que en el primer partit.

La selecció catalana, abans del Catalunya -Caciques del Quindío de futbol sala masculí disputat a Centelles. Foto: Svetlana Akimova / FCFS.
La formació de la selecció catalana. Foto: Svetlana Akimova / FCFS.

Un inici decisiu
El partit va començar igual que el primer duel: el Caciques va sortir molt centrat i en 7 minuts ja manava per 0-2, gràcies als gols de Rentería i Nieto. Tot i això, a diferència del primer amistós, Catalunya no va esperar al final per reaccionar i va començar a tenir ocasions. En una d’elles, Gabriel Fargas va fer l’1-2 (m. 10) i, en els minuts següents, va quedar-se molt a prop de l’empat a partir de diferents accions que van topar amb el porter Devia. Qui sí que va aconseguir trobar la porteria va ser el colombià Venté, que a cinc minuts per al descans ampliava la renda visitant fins a l’1-3.

Una acció del Catalunya -Caciques del Quindío de futbol sala masculí disputat a Centelles. Foto: Svetlana Akimova / FCFS.
Una acció del Catalunya -Caciques del Quindío. Foto: Svetlana Akimova / FCFS.

Conclusions positives
El marcador advers obligava els catalans a signar una altra remuntada com la de diumenge, però malgrat deixar-s’hi la pell, no va ser possible. Les esperances es van acabar a 10 minuts per al final, quan novament Venté establia l’1-4. En qualsevol cas, les sensacions globals són força positives, fins al punt que Rexach es mostra satisfet pel “nivell competitiu” de l’equip davant d’un rival de tant nivell i per “l’orgull” demostrat en els dos partits. El tècnic facilitarà ben aviat la llista de convocats per al mundial de l’Argentina, que es disputarà del 31 de març al 7 d’abril.

Un atac de la selecció catalana durant el Catalunya -Caciques del Quindío de futbol sala masculí disputat a Centelles. Foto: Svetlana Akimova / FCFS.
Un atac de la selecció catalana. Foto: Svetlana Akimova / FCFS.

Fitxa tècnica

CATALUNYA: Carlos Mazarico, Sergio Saavedra, Roger Aubareda, Àlex Trilla, José M. Lazamora –cinco inicial–, Ernest Tabueña, Gabriel Fargas (1), Sergi Climent, Óscar Blanco, Joan, Jaume Bonada i Daniel Casanovas.

CACIQUES DEL QUINDÍO: Alejandro Devia, Kevin Pineda, Gustavo García, Sebastián Rentería (1), Johans Nieto (1) –cinco inicial–, Diego Moreno, Omar Morales, Roger Cardona, David Lemus, Jhon Venté (2), Felipe Tangarife i Víctor Salinas.

ÀRBITRES: Samuel Serrano (Catalunya) i Giuseppe Brunacci (Itàlia). Targetes grogues al local Lazamora i als visitants Pineda i Nieto Tangarife, i blava acumulativa al català Saavedra.

GOLS: 0-1 Rentería (m. 5); 0-2 Johans Nieto (m. 7); 1-2 Gabriel Fargas (m. 10); 1-3 Venté (m. 15); 1-4 Venté (m. 31).

INCIDÈNCIES: Ple al Pavelló Municipal de la Vila de Centelles, amb prop d’un miler d’espectadors. A la llotja, entre altres autoritats, hi va ser present Toni Reig, director del Consell Català de l’Esport, que va estar acompanyat per Dani Vives, president de la Federació Catalana de Futbol Sala.