17.02.19
Futbol Sala

Remuntada per somiar de la selecció catalana a Corbera

El combinat de Jordi Rexach iguala un 0-3 advers durant la segona part (3-3) i derrota als penals el club campió de Sud-amèrica, el Caciques del Quindío

Catalunya s’ha fet seva una injecció de moral molt valuosa amb vista al mundial de futbol sala masculí absolut, que es disputarà a l’Argentina del 31 de març al 7 d’abril. El combinat que dirigeix Jordi Rexach ha estat capaç d’igualar (3-3) el partit internacional amistós d’aquesta tarda a Corbera de Llobregat contra el Caciques del Quindío colombià, vigent campió de la Copa de las Américas i gran dominador fins al descans, quan el marcador registrava un desencoratjador 0-3. A la represa, la selecció catalana ha anat trobant les seves millors sensacions i no només ha disposat de l’última ocasió per guanyar, sinó que s’ha adjudicat el trofeu acreditatiu del duel en la tanda de penals. Ernest Tabueña, Sergi  Saavedra i Roger Aubareda han estat els autors dels gols.

Una acció del Catalunya-Caciques del Quindío de futbol sala masculí a Corbera de Llobregat. Foto: Svetlana Akimova / FCFS.
Una acció del partit a Corbera de Llobregat. Foto: Svetlana Akimova / FCFS.

Recital colombià
La primera part ha estat clarament dels colombians, que han sortit molt forts i han obert forat molt aviat (minuts 2 i 6) gràcies a les dianes de Johans Nieto i Kevin Pineda. El Caciques del Quindío no només forma la base de la selecció del seu país sinó que, com a club que és, gaudeix de molts més automatismes que la selecció catalana. D’aquesta manera, i malgrat la baixa per lesió de la seva estrella, Jhon Jairo Pinilla, ha monopolitzat absolutament el domini de la pilota, tot concedint una única ocasió testimonial a la sortida d’un córner. La diferència de 0-3 encara hauria pogut ser més àmplia.

El gol d'Ernest Tabueña en el Catalunya-Caciques del Quindío de futbol sala masculí a Corbera de Llobregat. Foto: Svetlana Akimova / FCFS.
El gol d’Ernest Tabueña contra el Caciques. Foto: Svetlana Akimova / FCFS.

Moral de campions
A la represa tot ha canviat, i això que el primer gol català s’ha seguit resistint durant 12 minuts. Les possessions dels de Rexach, a poc a poc, han anat durant més, i l’abisme fins a la porteria contrària s’ha anat reduint. Així, la jugada col·lectiva que ha significat l’1-3 d’Ernest Tabueña ha estat una autèntica catarsi. El 2-3, de Sergi Saavedra de doble penal, encara ha alimentat més l’esperança, mentre els colombians havien de gestionar un nerviosisme inesperat. La fe dels catalans ha tingut premi al minut 39, amb la diana de Roger Aubareda, que encara hauria pogut estar acompanyada per un altre gol en els instants finals, quan Catalunya ha disposat d’una doble ocasió. Els estats d’ànim invertits s’han notat en la tanda de penals i la selecció ha acabat aixecant el trofeu acreditatiu de l’amistós de Corbera.

Celebració de la selecció catalana en el Catalunya-Caciques del Quindío de futbol sala masculí a Corbera de Llobregat. Foto: Svetlana Akimova / FCFS.
La celebració de la selecció catalana. Foto: Svetlana Akimova / FCFS.

Demà, a Centelles
Aquest dilluns a la nit (21 h), en aquesta ocasió a Centelles, arribarà el segon assalt d’aquesta confrontació entre Catalunya i el Caciques del Quindío, que per als colombians serveix de preparació per a la Copa Intercontinental, que disputaran els dies 21 i 26 de febrer contra el Dinamo de Moscou. Com en el duel de Corbera, l’entrada al partit serà gratuïta i el duel s’emetrà en directe via streaming mitjançant  aquest enllaç: https://girotv.cat/futbol-sala-catalunya-caciques-2019/. L’entrenador català, Jordi Rexach, s’ha mostrat molt satisfet pel rendiment dels seus homes, sobretot per l’esforç de l’equip, que mai no s’ha rendit i ha cobert la seva teòrica inferioritat tècnica a base de treball, fe i coratge.

La selecció catalana, amb el trofeu de guanyadora del Catalunya-Caciques del Quindío de futbol sala masculí a Corbera de Llobregat. Foto: Svetlana Akimova / FCFS.
La selecció catalana ha rebut el trofeu del partit. Foto: Svetlana Akimova / FCFS.

Fitxa tècnica

CATALUNYA: Jaume Bonada, Daniel Casanovas, José M. Lazamora, Albert Giménez, Ernest Tabueña (1), Gabriel Fargas, Sergio Saavedra (1), Sergi Climent, Óscar Blanco, Àlex Trilla, Ignacio Vega i Roger Aubareda (1).

CACIQUES DEL QUINDÍO: Alejandro Devia, Kevin Pineda (1), Gustavo García, Sebastián Rentería, Johans Nieto (2), Diego Moreno, Omar Morales, Roger Cardona, David Lemus, Jhon Venté, Felipe Tangarife i Víctor Salinas.

ÀRBITRES: Samuel Serrano (Catalunya) i Giuseppe Brunacci (Itàlia).

GOLS: 0-1 Johans Nieto (m. 2): 0-2 Kevin Pineda (m. 3): 0-3 Johans Nieto (m. 14); 1-3 Ernest Tabueña (m. 32); 2-3 Sergi Saavedra (m. 37); 3-3 Roger Aubareda (m. 39).

INCIDÈNCIES: Un miler d’espectadors al Pavelló Municipal de Corbera de Llobregat. Destacada presència d’estelades i de pancartes on es proclamava que l’autodeterminació és un dret i no cap delicte.