14.02.19
Futbol Sala

Assajos generals de luxe per a la selecció catalana masculina de futbol sala

El Caciques del Quindío, base d’“una de les grans favorites del Mundial”, Colòmbia, posarà a prova Catalunya a Corbera (diumenge, 13.45 h) i Centelles (dilluns, 21.00 h) a sis setmanes per al mundial.

La selecció catalana absoluta masculina de futbol sala afronta aquest cap de setmana un doble compromís amistós decisiu per preparar el mundial de l’Argentina (del 31 de març al 7 d’abril). El rival serà el Caciques del Quindío colombià, vigent campió de la Copa de las Américas, que és la màxima competició de clubs del continent que és hegemònic en aquest esport. Els partits es disputaran el diumenge, 17 de febrer, a les 13.45 hores, al Pavelló Municipal de Corbera de Llobregat (Baix Llobregat); i el dilluns 18, a les 21.00 hores, al Pavelló Municipal de Centelles (Osona).

Entrenament de la selecció absoluta masculina de futbol sala a Sallent.
Entrenament de la selecció absoluta masculina de futbol sala a Sallent.

Una estrella mundial
La presència del Caciques a Catalunya respon a la disputa de la Copa Intercontinental a Moscou contra el Dinamo els dies 21 i 26 de febrer. Malgrat ser un club força jove, creat el 2012, ja forma part de l’elit sud-americana. De fer, hi milita un dels millors jugadors del món, Jhon Jairo Pinilla. És el “campió de la Lliga de Colòmbia” i la base de la selecció del seu país, “una de les grans favorites del mundial”, afirma el seleccionador català, Jordi Rexach, que veu molt positius aquests assajos generals: “Els partits han de servir per posar-nos en situació competitiva, observar com competim, anar acoblant l’equip i veure a quin nivell estem”.

La selecció catalana absoluta masculina de futbol sala, en un entrenament.
La selecció catalana absoluta masculina de futbol sala, en un entrenament.

La prova definitiva
Rexach ha convocat 15 jugadors, que han de ser la columna vertebral de l’equip que viatjarà a l’Argentina. Abans de finals de mes ha de fer pública la selecció definitiva, just abans del sorteig de la composició dels grups, l’1 de març. De moment, els clubs representats són els següents: Padre Damián (4 jugadors), EFS Ripoll (2), Albelda Futsal (2), Betània Patmos (2), Futsal Dante (2), Clot, ACE Sansur i Sagrerenc. El tècnic fa una crida a l’afició catalana a donar suport a l’equip tant a Corbera com a Centelles.

Convocatòria completa de Catalunya

Porters
Jaume Bonada (EFS Ripoll)
Carlos Mazarico (Albelda Futsal)
Daniel Casanovas (Padre Damián)

Tanques
Àlex Trilla (Padre Damián)
Gabriel Fargas (EFS Ripoll)
Nacho Vega (Padre Damián)

Ales
Albert Giménez (Clot)
Sergi Climent (Betània Patmos)
Óscar Blanco (Padre Damián)
Roger Aubareda (ACE Sansur)
Ernest Tabueña (Futsal Dante)
Cai Badal (Betània Patmos)

Ala/pivot
Sergio Saavedra (Futsal Dante)

Pivot
Joan Pérez (Sagrerenc)
José Miguel Lamora (Albelda Futsal)