13.02.19
Gimnàstica Artística

La Federació Catalana de Gimnàstica brilla als Estats Units

Pau Jiménez destaca amb 4 podis al Houston National Invitational i 5 al Valeri Liukin Dallas, inclosa la victòria en la general

Per tercer any consecutiu, la Federació Catalana de Gimnàstica (FCG) va participar en el Houston National Invitational, que arribava a la 25a edició. En aquesta ocasió, però, el periple pels Estats Units no es va quedar aquí, ja que els tres representants masculins també van prendre part en el Valeri Liukin Dallas d’aquest cap de setmana, organitzat per la World Olympic Gymnastics Academy (WOGA) de Plano (Texas). L’actuació no podia ser més satisfactòria. A Houston, l’equip femení va superar la sisena plaça del 2018 amb un cinquè lloc col·lectiu, mentre que Pau Jiménez va sobresortir de manera absoluta amb 9 presències entre els tres primers en tots dos esdeveniments, inclosa la victòria en la classificació general (All-Around) a Dallas, davant de  més de 150 gimnastes de la categoria de nivell 10.

Participació rècord
La delegació catalana la componien set esportistes. Quatre noies (que només van competir a Houston) i tres nois. En concret, els seleccionats van ser els següents: Etna Abella (CN Granollers), Claudia Villalba (CG Terrassa), Aina Puig (CG Barcelona), Carlota Rodríguez-Fischer (CGA Esplugues Les Moreres), Pau Jiménez (Salt GC), Rubén López (CG St. Boi) i Daniel Mendieta (CG Osona). Precisament Mendieta era l’únic gimnasta que acreditava una experiència anterior, el 2017 a Houston, quan va ser tercer en anelles i sisè de la general. Fa dos anys, l’expedició de la FCG estava per formada per dos nois i una noia; i, l’any passat, per quatre noies, cosa que va permetre la primera participació en la competició per equips.

L'equip femení de la FCG, al Houston Invitational.
L’equip femení de la FCG, al Houston Invitational.

Cinquenes a Houston
L’equip femení va tenir una excel·lent actuació a Houston, amb la cinquena posició global i diverses places de mèrit. Claudia Villalba va ser quarta en salt i terra i sisena en la general; Etna Abella, cinquena en barra i terra i setena en la general; Carlota Rodríguez, setena en paral·leles; i Aina Puig, setena en terra. És clar que qui va sobresortir de manera més destacada va ser Pau Jiménez, gràcies al seu tercer lloc en la general i el primer en paral·leles, anelles i salt. Per la seva banda, Daniel Mendieta va acreditar una quarta plaça i Rubén López també va ser guardonat.

Jiménez fa història a Dallas
Pau Jiménez encara va ser capaç de superar la seva actuació a Houston durant el Valeri Liukin Dallas, on també hi van participar Rubén López i Daniel Mendieta. El gimnasta del Salt va ser el millor All-Around davant de més de 150 participants internacionals i va arrodonir l’actuació amb victòries en terra, anelles i paral·leles, a més d’una tercera plaça en barra. Rubén López va ser onzè en la general i Daniel Mendieta, tretzè.