05.02.19
Futbol Sala

El campió d’Amèrica, per preparar el mundial

La selecció catalana masculina de futbol sala jugarà els dies 17 i 18 a Corbera i Centelles contra el Caciques del Quindío colombià

La selecció catalana absoluta masculina de futbol sala jugarà dos partits amistosos contra el Caciques del Quindío colombià per preparar el mundial de l’Argentina, que tindrà lloc del 31 de març al 7 d’abril. Els partits es disputaran el diumenge 17 de febrer (13.45 h) al Pavelló Municipal de Corbera de Llobregat (Barcelona), i un dia més tard, el dilluns 18 (21.00 h) al Pavelló Municipal de Centelles (Barcelona). El combinat català, dirigit per Jordi Rexach, disposarà, d’aquesta manera, d’una magnífica oportunitat per posar-se a prova després d’haver portat a terme diversos entrenaments específics, per tal de conèixer amb exactitud el seu actual nivell competitiu. De fet, el tècnic té previst anunciar la convocatòria definitiva després d’aquests dos enfrontaments, a finals de febrer.

Jordi Rexach, dirigint un entrenament de la selecció catalana absoluta masculina de futbol sala a Sallent.
Jordi Rexach, dirigint un entrenament de la selecció catalana.

Un rival immillorable
El Caciques del Quindío és el vigent campió de la Copa de las Américas i, per tant, el club de referència al seu continent en aquests moments, malgrat que va ser fundat el 2012. Tenint present que els rivals més forts de Catalunya a l’Argentina seran sud-americans, els assajos generals de Corbera i Centelles s’ajustaran molt a la dificultat que els de Rexach es trobaran a la província de Misiones un mes i mig més tard. Els colombians aterraran a Barcelona de camí a Moscou, on jugaran contra el Dinamo la Copa Intercontinental dels dies 21 i 26 de febrer. D’aquesta manera, és previst que juguin els dos partits a ple rendiment. En la plantilla de l’equip de Calarcá (Colòmbia) hi milita el que és considerat millor jugador del món, Jhon Jairo Pinilla.

Entrenament de la selecció catalana absoluta masculina de futbol sala a Sallent.
L’absoluta masculina de futbol sala, entrenant a Sallent.

El sorteig, l’1 de març
D’altra banda, Catalunya coneixerà els grups i els horaris dels partits del mundial de l’Argentina després del sorteig que tindrà lloc a Posadas, el divendres 1 de març. De moment, només se sap que l’acte d’obertura i el partit inaugural, protagonitzat per Argentina, serà a Montecarlo el diumenge 31 de març. La final tindrà lloc el diumenge 7 d’abril. La resta de seus, al marge de Montecarlo (Poliesportiu Municipal) i Posadas (Poliesportiu Ernesto “Finito” Gehrmann), seran Oberá (nou Poliesportiu Ian Barney), Eldorado (Poliesportiu Municipal i Universitari), Wanda (Poliesportiu Municipal) i Puerto Iguazú (Poliesportiu Municipal). Les seleccions classificades són les següents: Argentina, Colòmbia, ParaguaiUruguai, Bolívia i Brasil (Sud-amèrica); Catalunya, França Itàlia (Europa); Canadà i Curaçao (Nord i Centreamèrica); Sud-àfrica i el Marroc (Àfrica); Pakistan i el Nepal (Àsia); i Austràlia (Oceania).