04.02.19
Futbol

El Catalunya-Veneçuela, el 25 de març a Montilivi

La selecció catalana absoluta masculina de futbol s’estrenarà en una finestra de dates FIFA en el mateix escenari on va jugar l’últim amistós, a finals del 2016 contra Tunísia

La selecció catalana absoluta masculina de futbol tornarà a l’activitat el 25 de març amb un amistós contra Veneçuela. El partit es disputarà a Girona, a l’estadi de Montilivi, que precisament va ser l’escenari de l’últim precedent de l’equip, el 28 de desembre de 2016 contra Tunísia, en un horari encara per definir. Per primera vegada a la història, l’encontre es jugarà en una finestra de dates FIFA -reservada a la disputa de partits de seleccions d’arreu del món- i, per tant, la Federació Catalana de Futbol (FCF) deixa enrere el model anterior d’organitzar els duels als voltants de Nadal, quan cada vegada era més difícil trobar rivals d’entitat. El combinat nacional absolut femení ja va jugar en una finestra FIFA el recent enfrontament contra Xile, a L’Hospitalet de Llobregat.

Una acció del Catalunya-Tunísia masculí de futbol que es va disputar a Montilivi (Girona) el 28 de desembre de 2016. Foto: Svetlana Akimova.
Una acció del Catalunya-Tunísia, últim precedent a Montilivi. Foto: Svetlana Akimova.

Un rival d’alt nivell
Veneçuela està situada en el número 31 del rànquing FIFA. Això significa que el combinat sud-americà serà el rival amb el rànquing més alt al qual s’haurà enfrontat Catalunya en els darrers anys. La previsió és que arribi a Girona amb totes les seves estrelles, entre les quals hi ha Salomón Rondón (Newcastle), Yangel Herrera (Osca), Tomás Rincón (Torino), Josef Alexander Martínez (Atlanta United), Jefferson Savarino (Real Salt Lake) o el jugador de l’RCD Espanyol Roberto Rosales. El 22 de març, tres dies abans, els veneçolans s’hauran enfrontat a l’Argentina al Wanda Metropolitano de Madrid, en el marc de la seva preparació per a la Copa Amèrica de Brasil 2019.