30.01.19
Tamborí

El CET Maresme femení, 5è en el debut europeu

El Barcelona Tamborí Club, 7è en la competició masculina, va ser l’altre quartfinalista català en la Copa d’Europa de Moita (Portugal), tot assolint l’objectiu per quart any consecutiu

El CET Maresme femení va ser el millor dels quatre representants catalans en la Copa d’Europa de tamborí indoor, disputada a Moita (Portugal). Tot i ser debutant en la competició, l’equip va quallar un gran torneig, amb tres victòries i només dues derrotes, encaixades contra els dos futurs finalistes, el Paulhan francès i el Monalese italià. En canvi, tot i presentar el mateix balanç (3-2), el Farola Ibersport CT no va poder acompanyar les maresmenques fins als quarts de final, en ser el pitjor tercer classificat de la fase de grups. Pel que fa al torneig masculí, el Barcelona Tamborí Club va assolir la setena plaça, mentre que l’INEF-Marina no va passar del desè lloc, després d’estar mol condicionat per la derrota inicial contra l’Oxford.

El CET Maresme femení, en la Copa d'Europa de tamborí indoor 2019 a Moita (Portugal).
El CET Maresme femení, participant en la Copa d’Europa 2019.

Excel·lent debut
El CET Maresme mai no havia disputat la Copa d’Europa, ni en la categoria masculina ni en la femenina. Tanmateix, Mariona Tripiana, Laia Vendrell, Naiara Culebras, Neus Serra i Noemí Sánchez arribaven a la competició amb unes extraordinàries credencials en les competicions catalanes, que es van veure reflectides a Portugal. Després de perdre contra el Paulhan francès (4-13), van derrotar el Dresden Sachsenwerk alemany (13-8), cosa que els va donar la segona posició de grup. Als quarts de final, el Monalese italià va ser inabastable (5-13) però no així el Dresden Löbtau alemany (13-0) i l’Oxford anglès (13-9), contra qui va certificar una meritòria cinquena plaça.  Només el Barcelona, fa dos anys, ha arribat més lluny en tota la història.

El Farola Ibersport femení, en la Copa d'Europa de tamborí indoor 2019 a Moita (Portugal).
El Farola Ibersport femení, a Moita (Portugal).

Un grup complicat
El Farola Ibersport també va tancar el torneig femení amb més victòries que derrotes però va patir l’exigència del grup que li va tocar, amb un component més -quatre- que el del CET Maresme, amb tres. Les derrotes inicials contra el Budaorsi hongarès (3-13) i el Monalese italià (2-13) van convertir en insuficient l’èxit enfront del Dresden Löbtau (13-10), ja que les catalanes van esdevenir el pitjor tercer de grup i, per tant, l’equip més potent que quedava fora dels quarts de final. Ja en la lluita pel 9è lloc, el Farola va demostrar el seu potencial i va resoldre favorablement els dos partits que li quedaven, davant del Moita local (13-1) i del Dresden Löbtau (13-8), una altra vegada.

El Barcelona Tamborí Club masculí, en la Copa d'Europa de tamborí indoor 2019 a Moita (Portugal).
El BTC, quartfinalista per quart any consecutiu.

Setena plaça del BTC
El Barcelona Tambori Club va tancar la Copa d’Europa masculina en la setena posició, una millor que l’any passat, després d’haver tornat a assolir l’objectiu d’arribar fins als quarts de final per quart any consecutiu. L’equip es va refer de la derrota inicial contra el Mezzolombardo italià (13-7) amb un triomf contra el Fallersleben alemany (13-10), que li va donar la classificació. El Florensac francès, finalista contra els seus compatriotes del Cournonterral, el va relegar a la lluita per la 5a plaça (2-13). Una fase de la competició que tampoc no va començar gens bé, contra el Colònia (10-13). Això sí, en aquesta ocasió, els barcelonins van poder acabar el torneig amb bon sabor de boca: 13-11 contra l’Oxford anglès.

L'INEF-Marina masculí, en la Copa d'Europa de tamborí indoor 2019 a Moita (Portugal).
Els integrants de la plantilla de l’INEF-Marina masculí.

L’inici ho condiciona tot
Precisament l’Oxford va ser clau perquè l’INEF-Marina masculí no pogués arribar més lluny en el seu retorn a Europa des del 2016. Els anglesos van sorprendre en el debut (12-13), i això que els catalans van ser capaços d’aixecar -parcialment- un resultat parcial advers de 8-12. Amb aquest resultat, els vigents campions de la copa catalana estaven obligats a desfer-se d’un dels grans d’aquest esport, el Marco italià. La gesta va ser impossible (6-13), en gran part, per l’efectivitat dels transalpins en set punts d’or. Fora dels quarts de final, l’INEF-Marina va imposar la seva superioritat contra el Budaorsi hongarès (13-7) però va cedir enfront del Fallersleben alemany (12-13), certificant d’aquesta manera la desena plaça, una per sobre del Madrid, que va tornar a representar el tamborí espanyol, de manera diferenciada del català, amb total normalitat.

Classificacions finals

Torneig masculí
1 Cournonterral
2 Florensac
3 Marco
4 Mezzolombardo
5 Moita
6 Köln
7 Barcelona BTC
8 Oxford
9 Fallersleben
10 INEF-Marina
11 Madrid
12 Budaorsi

Torneig femení
1 Paulhan
2 Monalese
3 Poussan
4 Budaorsi
5 CET Maresme
6 Oxford
7 Aeden Santa Giusta
8 Dresden Sachsenwerk
9 Farola
10 Dresden Löbtau
11 Moita