29.01.19
Raquetes de neu

La selecció s’estrena amb doble victòria

Sílvia Leal i Marc Traserra ratifiquen a La Chasseralienne l’hegemonia catalana en les competicions internacionals de raquetes de neu

La selecció catalana de raquetes de neu no podia començar millor la temporada internacional, després d’haver hagut de renunciar a La Ciaspolada per l’exigència de la federació mundial (WSSF) de fer-la competir com a espanyola. Sílvia Leal (CE Pontsicà) i Marc Traserra (CE Voltraganès ARS) no van tenir rival i es van imposar amb claredat en La Chasseralienne, una prova nocturna de 606 m de desnivell positiu en 2.979 m, arribant fins als 1.548, pels vessants del Chasseral, el cim més alt de la banda de Berna, a Suïssa. Tots dos corredors no van dubtar a celebrar els seus èxit portant l’estelada fins al capdamunt del podi, davant del més d’un centenar de participants.

La selecció catalana de raquetes de neu, amb l'estelada abans de La Chasseralienne.
La selecció catalana de raquetes de neu, amb l’estelada abans de La Chasseralienne.

Laia Aguilar, segona
La solsonina Sílvia Leal es va imposar amb un temps de 36:58.21, cosa que la va certificar en la primera posició de les classificacions general i Sènior. Per darrere d’ella va entrar Laia Aguilar (CE Calldetenes) que, al marge de ser segona, es va emportar la victòria en la categoria absoluta femenina. Només Leal i Aguilar van aconseguir baixar dels 40 minuts, ja que la tercera, la suïssa Annabelle Grisel, va travessar la meta a gairebé vuit minuts del millor temps marcat per la corredora del Pontsicà.

El quart podi, a tocar
En la categoria masculina, Marc Traserra va acreditar un magnífic moment de forma que anuncia un pas endavant imminent en la seva imparable progressió. El seu triomf va arribar gràcies a una estratosfèrica marca de 29:27.29. Marc Toda (AE Matxacuca) va quedar-se a un pas d’emular Aguilar i acompanyar el vencedor català al podi, però es va haver de conformar amb la quarta plaça per només nou segons. Hauria estat la quarta presència entre els tres primers de l’equip de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). Cédric Maillat (32:23.22) va ser segon i Florian Lesne (34:52.71), tercer.

Queden tres curses
Les properes cites internacionals de la selecció catalana de raquetes de neu arribaran el 10 de febrer, amb la disputa de la Ciaspolada del Monte Avaro, a Itàlia; i el 23 de març, quan tindrà lloc la prestigiosa Arctic Snowshoe Race, a Noruega. Després de la campanya europea, la selecció viatjarà fins a l’Argentina per disputar la Copahue Extremo, un dels plats forts de la temporada, ja a finals d’agost. Podeu consultar tot el calendari a través d’aquest enllaç.