28.01.19
Korfbal

Els finals ajustats no somriuen a l’Assessoria Vallparadís

El representant català en l’Europa Shield de korfbal acaba quart després de perdre per la mínima (14-13) tant en les semifinals com en la final de consolació

El CK Assessoria Vallparadís no va poder reeditar els títols del 2009, el 2011 i el 2013 en l’Europa Shield de korfbal, en el seu retorn a la segona competició continental després del subcampionat del 2014. Des de llavors, sempre havia jugat l’Europa Cup. A Prostějov (República Txeca), els terrassencs van ser especialment desafortunats amb els finals ajustats, ja que van perdre la semifinal (contra el Ceské Budejovice txec) i la final de consolació (enfront del conjunt amfitrió) pel mateix resultat de 14-13. Això els va condemnar a la quarta posició per detalls molt concrets que, d’haver-se resolt de manera inversa, podrien haver acabat amb una altra plaça d’honor per al representant de la Federació Catalana de Korfbal (FCK).

L'Assessoria Vallparadís, durant l'Europa Shield 2019 de korfbal. Foto: Ladislav Máša.
L’Assessoria Vallparadís, durant l’Europa Shield 2019 de korfbal. Foto: Ladislav Máša.

Primers de grup
De fet, en la primera fase de l’Europa Shield, el CK Vallparadís sí que va sortir ben parat de la igualtat existent, després d’una victòria inicial contra el conjunt txec de l’SK RG Prostějov (13-14) i una derrota pel mateix resultat davant del Szentendre Kinizsi Honvéd SE hongarès. El triomf final enfront del Schweriner KC alemany (10-15), per la seva contundència inèdita, li va donar la primera plaça del grup i, en conseqüència, la possibilitat d’esquivar el futur campió, el Bec Korfball Club anglès, fins a una hipotètica final. Tanmateix, a l’hora de la veritat, els dos representants de la federació organitzadora van ser més afortunats en els trams decisius i van deixar els catalans fora del podi.

Instruccions tàctiques de l'Assessoria Vallparadís, durant l'Europa Shield 2019 de korfbal. Foto: Ladislav Máša.
Instruccions tàctiques de l’Assessoria Vallparadís. Foto: Ladislav Máša.

Resignació pel resultat final
En declaracions al web de la FCK, la jugadora Jessica Lechuga no podia amagar la seva decepció per la quarta plaça vista la qualitat demostrada pel seu equip: “Estem tristos perquè el nostre objectiu era guanyar, però crec que hem fet un molt bon paper, encara que no es vegi reflectit en la posició que hem obtingut”. Lechuga recorda que el Vallparadís va arribar a la República Txeca “molt tocat amb lesions” però també valora que, tot i això, van saber “competir fins al final”. En qualsevol cas, vol destacar el pas endavant d’aquesta competició quant a competitivitat: “El nivell de les Europa Shield que havíem viscut anteriorment fins ara ha augmentat moltíssim”.