24.01.19
Tamborí

Comença la Copa d’Europa de tamborí indoor amb quatre clubs catalans

La representació de la Federació Catalana de Tamborí (FCT) mai no havia estat tan variada en una competició on la millor actuació fins ara, tant en categoria masculina com en la femenina, sempre ha estat la quarta plaça

La localitat portuguesa de Moita acull, des d’aquest divendres fins diumenge, 27 de gener, la 26a edició de la Copa d’Europa de tamborí indoor. Per quart any consecutiu i cinquè en la història, els clubs catalans tindran doble representació tant en el torneig masculí com en el femení. La primera vegada que es va produir aquesta circumstància va ser el 2014, ja que el torneig es disputava a Barcelona i era un privilegi reservat a l’organitzador, mentre que, a partir del 2016, la Federació Catalana de Tamborí (FCT) es va guanyar la màxima representació -equivalent a la d’Itàlia i França– pel seu nivell esportiu i pel volum de llicències. El que sí que és nou és que siguin quatre clubs diferents els participants en l’esdeveniment, ja que, fins ara, algun d’ells sempre havia pres part en els dos tornejos a la vegada. Aquest 2019, l’INEF-Marina -fusió entre el Club Esportiu INEF i el Club Tamborí Marina– i el Barcelona Tamborí Club participaran en la competició masculina; i el Farola Club Tamborí i el CET Maresme, en la femenina.

El somni del podi
La millor classificació històrica dels clubs catalans és la quarta plaça, tant en la categoria masculina (l’INEF, el 2015) com en la femenina (el Barcelona, fa dos anys). Per tant, no és cap secret que el somni dels quatre participants és poder accedir, per fi, al podi final. Un repte complicat tenint present la superioritat històrica dels equips francesos i italians. L’any passat, tres dels quatre representants de la FCT van arribar fins als quarts de final, cosa que va permetre al Farola masculí i al Barcelona femení accedir fins a la cinquena plaça. Curiosament, cap dels dos conjunts repetirà participació a Moita, ja que així ho van determinar els resultats en la lliga i en la copa catalanes.

El Barcelona Tamborí Club, dominador en les competicions catalanes de les últimes temporades.
El Barcelona TC, dominador en les competicions catalanes dels últims anys.

Els nois, en grups de tres
Tant l’INEF-Marina com el Barcelona només tindran dos rivals en la primera fase, ja que han estat emparellats en dos grups -el C i el D- de tres equips. El grup A compta amb quatre participants. L’INEF-Marina s’enfrontarà al Marco italià (divendres, 16 h) i a l’Oxford anglès (8.45 h del matí), mentre que el Barcelona se les heurà, també divendres, amb el Mezzolombardo italià (9.45 h) i, ja dissabte, amb el Fallerslben alemany (9.30 h). El primer i el segon de cada grup es classificaran per als quarts de final, de manera que el marge d’error serà molt baix: cal la victòria contra anglesos i alemanys sí o sí. L’INEF, que des del 2016 que no jugava a Europa, arriba a Moita com a campió de copa, mentre que el Barcelona ho fa com a guanyador de la lliga catalana per quarta vegada consecutiva i sisena de la seva història.

Les jugadores del CET Maresme femení de tamborí indoor.
Les jugadores del CET Maresme femení, campiones de tot a Catalunya.

Un partit més per al Farola
En la categoria femenina, el Farola tindrà un rival més que el CET Maresme en la primera fase, ja que està enquadrat en el grup A, de quatre equips. Els reus rivals seran el Monalese italià, el Dresda Löbtau alemany i el Magyar hongarès, mentre que les maresmenques -grup C- jugaran contra el Paulhan francès i el Dresda Sachsenwerk d’Alemanya. Podeu consultar tots els horaris a través d’aquest enllaç. Passaran als quarts de final, al marge dels dos primers equips de cada grup, els dos millors tercers. El CET Maresme, tot i la seva inexperiència en la Copa d’Europa, arriba amb unes expectatives molt altes. Va guanyar la primera lliga catalana de la seva història sense perdre cap partit, es va imposar en la copa, i, en el campionat d’Espanya masculí -que decidia les dues places dels equips espanyols i que va disputar com a convidat-, va obtenir la quarta plaça de sis possibles mentre els nois s’erigien en campions honorífics. En canvi, per al Farola, la principal arma serà l’aprenentatge acumulat en les dues últimes edicions.