14.01.19
Esquí de muntanya

Xevi Sadurní: “Renunciar al campionat d’Espanya ens ha de fer ser ambiciosos a escala internacional”

La selecció catalana d’esquí de muntanya es presenta amb la mirada posada en la Grande Course i en una última altra competició de nivell mundial

La selecció catalana d’esquí de muntanya es va presentar oficialment dissabte a La Molina en el marc de la disputa de la Crononiu. L’equip de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) va fer palesa la seva ambició de completar una gran actuació en les tres proves de la Grande Course previstes aquesta temporada, la Pierra Menta, Adamello i Mezzalama, al marge d’una darrera competició de nivell mundial que serà revelada durant la temporada. Per segon any consecutiu, el combinat nacional ha renunciat a participar en l’estatal com a tal -els corredors ho podran seguir fent amb els seus clubs o entitats- i ho centrarà tot en l’àmbit internacional, tal com va assegurar un dels dos seleccionadors -l’altre és Joan Cardona, auxiliat per Oriol Montero-, Xevi Sadurní: “El nostre objectiu aquesta temporada és d’àmbit internacional. El fet de renunciar al campionat d’Espanya ens ha de fer ser ambiciosos a les competicions de la Grande Course”.

Presentació de l'equip de la CTEMC d'esquí de muntanya a La Molina. Foto: David Ariño / FEEC.
Presentació de l’equip de la CTEMC a La Molina. Foto: David Ariño / FEEC.

Dues novetats
Pau Coll (Ski Club Camprodon) i Maria Illa (Club Muntanyenc Sant Cugat) són les últimes incorporacions de la selecció i ratifiquen el gran paper de formació que s’està fent des del CTEMC, que també es va presentar a La Molina amb dinou joves sota la coordinació del Pau Gómez. La resta dels components del combinat català són els següents: Jordi Alís (Club Esquí Cerdanya Skimo Team), Erola Bisquert (Unió Excursionista de Vic), Nil Cardona (Club Esquí Cerdanya Skimo Team), Clàudia Galícia (Club Esquí Cerdanya Skimo Team), Marta Garcia (Club Excursionista Calldetenes), Marc Pinsach (Colla Excursionista Cassanenca), Marc Solà (Ski Club Camprodon), Oriol Cardona (Ski Club Camprodon), Júlia Casanovas (Club Esquí Cerdanya Skimo Team), Sergi Lambea (Club Muntanyenc Sant Cugat), Aribau Portillo (Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà), Joan Reyné (Ski Club Camprodon), Clàudia Sabata (Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà) i Pere Rullan (La Molina Club d’Esports).

La selecció catalana d'esquí de muntanya de la FEEC 2019, a La Molina.
La selecció catalana d’esquí de muntanya 2019, a La Molina.

El debut, al març
La primera competició serà del 13 al 16 de març a Arêches Beaufort, escenari del ‘Tour de França’ de l’esquí de muntanya: la Pierra Menta, amb passos tan llegendaris com el del cim del Grand Mont. Ja el diumenge 7 d’abril serà el torn de l’Adamello Ski Raid, una etapa d’altura plena d’espectadors, el Cresta Croce i el descens del Presena. Finalment, el 27 d’abril arribarà el Trofeu Mezzalama, primer Campionat del Món LGC, consistent en una llarga travessia que connecta Cervinia amb Gressoney passant pel Breithorn i el Càstor. D’aquí en sortirà l’equip més fort del món en competicions de llarga distància. La voluntat clara és superar els resultats de l’anterior temporada, amb la tercera posició de Mireia Miró i Marta Garcia a l’Altitoy i el quart lloc d’Oriol Cardona i Marc Pinsach en la Pierra Menta, entre altres èxits.