20.12.18
Hoquei sobre patins

Doble Catalunya-Xile benèfic diumenge a Mataró

Els amistosos de les seleccions masculina i femenina d’hoquei sobre patins s’emmarquen en la segona festa solidària Nadal Sobre Rodes, a benefici de la Fundació Joan Petit Nens amb Càncer

Les seleccions catalanes absolutes masculina i femenina d’hoquei sobre patins tancaran l’any amb sengles enfrontaments internacionals amistosos contra Xile. Serà aquest diumenge, 23 de desembre (16 i 18 h), al Poliesportiu Municipal Jaume Parera i León de Mataró. Els partits s’emmarquen en la segona edició del Nadal Sobre Rodes, una festa solidària de l’hoquei sobre patins català organitzada conjuntament per la Federació Catalana de Patinatge (FCP), el Club Hoquei Mataró i la Fundació Joan Petit Nens amb Càncer. L’any passat, aquest esdeveniment va tenir lloc al Pavelló Municipal Castell d’en Planes de Vic, tot coincidint amb el desè aniversari de la firma Hockeymania, i va tenir una selecció mundial com a doble rival de Catalunya.

Una acció del Catalunya-seleccio mundial femení del Nadal sobre Rodes 2017 a Vic. Foto: Svetlana Akimova.
Una acció del Catalunya-seleccio mundial femení a Vic. Foto: Svetlana Akimova.

Molts al·licients
El Nadal Sobre Rodes es va presentar ahir al mateix Poliesportiu Jaume Parera amb la presència de la regidora d’Esports de l’Ajuntament de Mataró, Marisa Merchan, i diversos representants de les entitats organitzadores. Tothom pagarà entrada però a un preu molt assequible: 5 euros per als adults i 3 per als menors de 12 anys. La recaptació serà íntegra per la Fundació Joan Petit Nens amb Càncer. La jornada arrencarà de 14.15 a 15.15 hores amb el 1r Memorial Irene Llobet, un torneig d’escoles que es jugarà amb la pista dividida en tres parts i comptarà amb la participació de vuit equips (CH Corbera, CH Arenys de Mar, Olesa Patí, CH Claret, UE La Garriga, CP Voltregà, CE Arenys de Munt i CH Mataró). Durant els descansos i entre els dos partits de les seleccions es faran diverses exhibicions de patinatge artístic a càrrec de la parella formada per Mireia Martinez i Aleix Bou i la patinadora d’artístic en línia Àngela Martín-Mora.

Imatge conjunta de Catalunya i la selecció mundial masculina, en l'últim precedent. Foto: Svetlana Akimova.
Imatge conjunta de Catalunya i la selecció mundial masculina, en l’últim precedent. Foto: Svetlana Akimova.

Retransmissió en directe
El partit de la selecció masculina absoluta de Catalunya començarà a les quatre de la tarda i el de la femenina, a les sis. Per enfrontar-se a Xile, els combinats catalans comptaran amb jugadors de l’OK Lliga, majoritàriament. De la mateixa manera que l’any passat, els dos partits de les seleccions catalanes seran retransmesos per les televisions locals de la Xarxa TV. També es podran seguir per streaming a través de la seva plataforma Xala.cat.

Cartell del Nadal sobre rodes Mataró 2018.
Cartell del Nadal sobre rodes Mataró 2018.

Convocatòria selecció catalana masculina
Cesc Campor (CH Caldes), Gerard Camps (CE Vendrell), Marc Grau i Sergi Llorca (CE Noia Freixenet), Xavier Crespo (CP Voltregà), Roger Bars (Igualada HC), Marc Julià i Joan Salvat (Reus Deportiu), i Àlex Grau (CH Lloret). Pol Galbas (CH Caldes) és baixa d’última hora per lesió.

Convocatòria selecció catalana femenina
Laia Salicrú (Reus Deportiu), Júlia Vilarrasa, Laura Puigdueta, Carla Fontdeglòria i Aina Florenza (HC Palau de Plegamans), Berta Tarrida (CP Voltregà), Nara López i Maria Díez (CP Manlleu), Laia Castro (Girona HC) i Marta Borràs (CHP Bigues I Riells).