19.12.18
Futbol Sala

Jordi Rexach dirigirà Catalunya al mundial de l’Argentina

El nou seleccionador absolut masculí de futbol sala assenyala que l’objectiu en el torneig, que es disputarà del 31 de març al 7 d’abril a la província de Misiones, serà superar la fase de grups

El tècnic lleidatà Jordi Rexach és l’escollit per la Federació Catalana de Futbol Sala (FCFS) per dirigir la selecció catalana absoluta masculina en la gran cita dels pròxims mesos, el Campionat del Món que se celebrarà del 31 de març al 7 d’abril a la província de Misiones, a l’Argentina. Rexach té 54 anys i gairebé sempre ha estat vinculat al Sícoris Club de la seva ciutat, tant de jugador com d’entrenador. Després d’una etapa lluny de les pistes, ha acceptat el repte de dirigir Catalunya en la 12a edició de la principal competició que organitza l’Associació Mundial de Futsal (AMF), amb el referent positiu de l’actuació de la selecció sub-20 en el recent mundial de Colòmbia, on va ser quarta.

Objectiu: primera fase
Rexach admet que els jugadors de la selecció catalana absoluta, tal com els va passar als de la sub-20, arribaran a la competició amb certs desavantatges respecte a alguns dels altres participants: “Els nostres jugadors no tenen una competició gaire exigent ni entrenen massa dies”. Tot i això, confia suplir-ho amb una “molt bona actitud i predisposició” que permeti assolir l’objectiu de “passar la fase de grups”. Una fita que veu factible amb totes les reserves que suposa desconèixer “el nivell general dels equips” i els rivals de grup. El lleidatà està convençut que Catalunya “estarà a l’altura en defensa” però, en canvi, també creu que  “tindrà més problemes ofensivament”, segons extreu de l’anàlisi de la direcció dels primers entrenaments.

La selecció catalana absoluta masculina de futbol sala, en un entrenament.
La selecció catalana absoluta masculina de futbol sala, en un entrenament.

Un esdeveniment global
Al mundial de l’Argentina 2019 hi participaran 16 seleccions provinents d’Oceania (1), Amèrica (6, entre elles l’amfitriona, l’Argentina, i la vigent campiona, Colòmbia), Europa (6, entre elles Catalunya), Àsia (2) i Àfrica (1), que quedaran dividides en quatre grups de quatre equips, classificant-se els dos primers. El sorteig dels grups es farà a la ciutat de Posadas en una data encara per confirmar. Pel diumenge 31 de març hi ha programada la cerimònia d’obertura i el partit inaugural, que jugarà l’equip amfitrió a la ciutat de Montecarlo. Les seus seran Montecarlo (Polideportivo Municipal), Posadas (Polideportivo Ernesto Finito Gehrmann), Oberá (Nuevo Polideportivo Ian Barney), Eldorado (Polideportivo Municipal y Universitario), Wanda (Polideportivo Municipal) i Puerto Iguazú (Polideportivo Municipal).