29.11.18
Dards

Contra els millors del món a Itàlia

Josep Arimany i Òscar Vera van ser els representants de la Federació Catalana de Dards (FCD) en l’Italian Grand Màsters i l’Open Itàlia 2018

L’Italian Grand Màsters i l’Open Itàlia 2018 del cap de setmana van ser la tercera i la quarta cita de la temporada per als esportistes de la Federació Catalana de Dards (FCD), després de la disputa en mesos anteriors del Màsters Mundial i del Latvia Open. La competició es va celebrar a Pieve di Centro, una localitat propera a Bolonya, al nord d’Itàlia. En aquesta ocasió, hi van participar Josep Arimany ‘Masnou’ i Òscar Vera, tots dos components del CD Olot. Totes dues competicions eren puntuables per als rànquings mundial (WDF) i britànic (BDO Western Europe). A més, els guanyadors masculí i femení es classificaven per al Winmau World Masters 2018.

Josep Arimany 'Masnou' i Òscar Vera, a l'Italian Grand Masters i Itàlia Open 2018.
Josep Arimany ‘Masnou’ i Òscar Vera, a l’Italian Grand Masters i Itàlia Open.

Rivals de molt prestigi
Una vegada més, el sorteig dels quadrants de les primeres eliminatòria va propiciar el creuament dels esportistes catalans amb grans jugadors que formen part del Top 5 del rànquing mundial. Dissabte, a l’Italian Grand Màsters, Josep Arimany va debutar amb victòria (4-0) contra el local Gianfranco Fattaccio en la ronda inaugural però, tot seguit, va perdre contra el futur campió, el neerlandès Wesley Harms (1-4). Pel que fa a Òscar Vera, no va passar de la primera eliminatòria després de caure derrotat contra Luca Catallo (0-4), que es tracta d’un dels jugadors italians més prestigiosos.

Vera, a la tercera eliminatòria
Pel que fa a la jornada de diumenge, l’Open Itàlia, Òscar Vera va aconseguir arribar fins a la tercera eliminatòria, cosa que equival al 65è lloc de la competició. En la segona havia batut Cristiano Bollati (4-0) i en la següent, va perdre contra Massimo Rigotti (1-4). En canvi, ‘Masnou’ no va poder acreditar la mateixa classificació que el seu company de club, ja que va ser derrotat en la segona ronda per l’anglès Dunn Wayne (2-4). Tots dos havien quedat exempts de l’eliminatòria inaugural, ja que així ho va determinar el sorteig dels quadrants.