25.11.18
Futbol Sala

Catalunya lluitarà pel tercer lloc contra el Brasil (21.30 h)

La selecció catalana sub-20 va plantar cara al Paraguai en les semifinals del mundial de futbol sala però els sud-americans van sentenciar després del descans (1-5)

Catalunya lluitarà aquesta nit (21.30 h, hora catalana) per la tercera plaça del mundial sub-20 de futbol sala contra el Brasil. L’equip de Jordi Castejón va tornar a oferir una bona imatge en les semifinals contra el Paraguai però els sud-americans, indiscutibles favorits al títol, van sentenciar en cinc minuts d’inspiració després del descans. A la primera part, els catalans només van cedir un gol -al minut 16- i van posar en més d’un compromís el seu rival, que tampoc va poder jugar amb comoditat després de l’1-4 del capità Aiax Claus, fruit de la pressió a la qual va estar sotmès fins que va arribar la sentència, a tres minuts per a la conclusió.

Una acció del Catalunya-Paraguai del mundial sub-20 de futbol sala de Valledupar (Colòmbia) 2018.
Catalunya va destacar pel rigor defensiu durant bona part de la semifinal.

Un rival molt fort
Paraguai, que en els quarts de final havia deixat fora de combat l’amfitriona del mundial, Colòmbia, va demostrar que es tracta d’un conjunt molt treballat tàcticament, ja que fa un any que està centrat en la preparació del torneig. Aquesta excel·lència explica que pogués sentenciar el partit amb tres gols gairebé consecutius, del minut 24 al 29. No obstant això, de la mateixa manera que contra l’Argentina, Catalunya també va fer palès que, quan cal, és un equip que sap sacrificar-se defensivament i resistir des del punt de vista físic, gràcies a les constants i encertades rotacions de Castejón. Els argentins, precisament, seran els rivals dels paraguaians en la final després de desfer-se, contra tot pronòstic, del Brasil (3-4).

Una acció del Catalunya-Paraguai del mundial sub-20 de futbol sala de Valledupar (Colòmbia) 2018.
Una acció del Catalunya-Paraguai del mundial sub-20 de futbol sala.

Fitxa tècnica

Catalunya: Pans, Claus (1), De Castro, Adroher, Pérez, San José, Gibert, Melich, Hens, Pascual, Sobreroca i Gutiérrez.
Paraguai: Fatecho, Medina, Soto (1), Brítez, Arroyo, Manzano (1), Melgarejo (1), Ribas (1), Taniola, Guerrero, Espinoza (1) i Ferreira.
Àrbitres: Pablo Vega (Argentina) i Benjamín Orwel (Austràlia).
Gols: 0-1, m. 16, Manzano; 0-2, m. 24, Soto; 0-3, m. 28, Melgarejo; 0-4, m. 29, Ribas; 1-4, m. 31, Claus; i 1-5, m. 37, Espinoza.
Incidències: Partit celebrat al Coliseo Cubierto Julio Monsalvo Castilla de Valledupar corresponent a les semifinals el mundial sub-20 de futbol sala.